Societatea Ornitologica: Record absolut in 2019-un cuib cu sapte pui de barza

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Numaratoarea berzelor albe a adus, in 2019, un record absolut – pentru prima oara un cuib cu sapte pui, care se afla in satul Horodnic de Sus, judetul Suceava, informeaza vineri Societatea Ornitologica Romana.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, pana acum, in baza de date a SOR au mai existat cuiburi cu sase pui, dar acesta este primul in care parintii reusesc sa creasca sapte. Astfel de cazuri sunt extrem de rare si unul dintre ele a mai fost inregistrat anul trecut in Bulgaria.

SOR precizeaza ca numaratoarea berzelor albe din Romania s-a incheiat cu un total de 3.206 cuiburi introduse cu ajutorul aplicatiei „Uite, Barza!”. De altfel, 2019 este anul cu cele mai multe cuiburi recenzate cu ajutorul aplicatiei: au fost inregistrate 3.206 cuiburi, dar numai 2.788 au fost validate.

In acest an, in topul judetelor unde au fost numarate cele mai multe cuiburi de barza se afla: Suceava (230), Harghita (211), Calarasi (162), Constanta (160), Tulcea (139), Botosani (92), Timis (71), Ialomita (70), relateaza Agerpres.

Cuibul situat la cea mai mica altitudine in 2019 – un metru peste nivelul marii – se afla la Pardina, in judetul Tulcea, iar cuibul situat la cea mai mare altitudine – 985 de metri peste nivelul marii – la Moldova-Sulita, in judetul Suceava, se mai arata in comunicatul SOR.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2