Societatea Romana de Pneumologie cere interzicerea fumatului in spatiile publice inchise

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

fumatSocietatea Romana de Pneumologie solicita adoptarea unor prevederi legislative prin care fumatul sa fie interzis in spatiile publice inchise, la locul de munca, in parcuri, pe plaje, precum si in locurile de joaca pentru copii si in spatiile in care se practica sportul, a declarat joi presedintele Societatii Romane de Pneumologie, prof. dr. Florin Mihaltan, transmite Agerpres.

El a anuntat, intr-o conferinta de presa, ca Societatea Romana de Pneumologie cere ca prin adoptarea unui proiect de lege privind modificarea Legii antifumat punctele de comercializare a tigarilor sa fie la cel putin 200 de metri de scoli si licee.

„Initiativa legislativa incepe sa implineasca un an, apartine unor deputati”, a mentionat Florin Mihaltan, care a afirmat ca in conditiile in care in Romania peste 73% dintre adulti nu fumeaza si o buna parte dintre ei sufera si mor prematur prin boli cauzate de fumat se impune o lege protectiva fata de expunerea la fum de tigara.

Potrivit acestuia, solutia spatiilor diferite pentru fumatori si nefumatori, complet nefunctionala in ultimii 7 ani, este „expresia unei discriminari si a afectarii drepturilor si libertatilor” prevazute de Constitutie.

Florin Mihaltan a spus ca principalele cauze de deces in Romania sunt reprezentate de boli cauzate sau agravate de fumat: bolile cardiovasculare (60% dintre decesele anuale fata de 48% media Comunitatii Europene), cancerul si bolile respiratorii cronice, fumatul fiind responsabil de peste 80% dintre cazurile de bronhopenumopatie obstructiva cronica.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2