Societatea Romana de Pneumologie vrea schimbarea legislatiei privind fumatul

PNL

Societatea Romana de Pneumologie vrea schimbarea legislatiei privind fumatul pentru o mai buna protectie a fumatorului pasiv, potrivit presedintelui acestei institutii, Florin Mihaltan, transmite Agerpres.

“Vom incerca sa fortam legislatia, este singura modalitate de a face ca fumatorul pasiv sa fie realmente protejat. Ce presupune aceasta? Inseamna ca trebuie sa scoatem din lege acel amendament cu 100 de metri patrati iar in curtea scolii nu trebuie sa mai existe magazine de comercializare a tigarilor ce sunt disimulate in alte tipuri de vanzari”, a declarat Florin Mihaltan, sambata, intr-o conferinta de presa.

El a mentionat ca la fumatorii pasivi se poate inregistra o crestere a riscului de boala cardiovasculara cu 35% si o dublare a celui de a face o depresie.

“Procentul de cancere, indiferent ca sunt pulmonare sau de alta natura, creste de aproximativ 1,5 ori fata de un nefumator. In functie de numarul de ore de expunere, de incaperea in care se realizeaza aceasta si de gradul de ventilatie se poate produce o instalare mai rapida sau mai tarzie a unei afectiuni din aceeasi panoplie de afectiuni ca si la fumatorul activ”, a atras atentia Mihaltan.

La randul sau, dr. Daniel Gherasim a precizat ca sunt 6,4 de milioane de fumatori pasivi in tara noastra.

Pe de alta parte, medicul primar pneumolog Ioana Munteanu a spus ca date din 2011 arata ca aproape 27% din romani fumeaza.

“Pentru a scadea numarul fumatorilor se pot aplica mai multe metode. Principala procedura este cea legislativa, care trebuie sa impuna niste reguli stricte pentru fumatori. Alte metode sunt cea educationala si terapia”, a afirmat Ioana Munteanu.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1