ȘOFERI GRĂBIȚI – Peste 100 de accidente rutiere în Baia Mare în 10 luni

Reclame home 1
Reclame home 1

Peste 100 de accidente rutiere au avut loc pe străzile din Baia Mare de la începutul anului și până la finele lunii octombrie. Și totuși statisticile arată că numărul de accidente este în scădere, ceea ce ne spune că șoferii fie au devenit mai disciplinați în trafic, fie au înțeles că regulile de circulație trebuie respectate.

„De la începutul anului și până la începutul acestei luni la nivel de județ s-au înregistrat 420 de accidente rutiere soldate cu victime omenești, în urma cărora 24 de persoane și-au pierdut viața, 87 de persoane au fost rănite grav și alte 45 au fost rănite ușor. Principalele cauze generatoare ale acestor accidente rutiere sunt și vor rămâne și în continuare viteza, sub cele două forme ale sale, excesivă și neadaptată la condițiile de drum, abaterile pietonilor, dar și abaterile generate de bicicliști sau alte categorii de participanți vulnerabili la trafic. În Baia Mare am avut în acest an 121 de accidente rutiere soldate cu victime omenești, două persoane au decedat, 16 persoane au fost rănite grav și 89 au fost rănite ușor.

Cauzele generatoare de accidente rutiere de la nivel județean sunt aceleași care se aplică și la nivel de Baia Mare, dar mai apare și neacordarea priorității de trecere pietonilor. Pe artere de circulație, am avut accidente pe Bulevardul București, Bulevardul Unirii, Bulevardul Independenței sau pe strada Victoriei. La orele de vârf se observă o agitație în trafic datorită și valorilor de trafic crescute, însă prezența polițiștilor în trafic fac ca lucrurile să nu scape de sub control. Baia Mare este orașul unde avem cel mai mare număr de accidente rutiere din județ și este și normal, aici avem cel mai mare număr de posesori de permise de conducere. Avem o scădcere a numărului de contravenții constatate, vedem o scădere la nivel de județ și la nivel de municipiu a numărului de accidente rutiere soldate cu victime omenești, ceea ce ne bucură”, a declarat Gheorghe Goth de la Serviciul Rutier Maramureș.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole