ȘOFERI NEMULȚUMIȚI – Prețurile au explodat la pompă și la asigurările RCA

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Pentru șoferi nu sunt dintre cele mai bune vremuri. Falimentul City Insurance a făcut ca piața polițelor RCA să explodeze, iar șoferii să scoată din buzunar chiar și dublu față de cât plăteau până acum. La o mașină motorizare 1.6 ajungi să plătești și 500 de lei pe an, asta în condițiile în care până acum plăteai mai puțin.

La pompă și acolo prețurile nu sunt deloc încurajatoare. Motorina și benzina se scumpesc, iar mersul cu mașina devine încet, dar sigur un lux pe care mulți nu și-l vor mai permite. Sunt doar două dintre motivele pentru care șoferii sunt extrem de nemulțumiți pe autorități, care sunt acuzate că nu fac nimic ca să ajute oamenii.

„Nu cred ca eu sunt în măsură să zic motivul pentru care au explodat prețurile la RCA, dar părerea mea este ca cei de la ASF stau pe niște salarii de zeci de mii de euro și nu și-au făcut treaba. Nu poți să lași o societate de Asigurari ca City, care a fost locul 1 pe țară pe RCA, să ajungă în faliment. RCA fiind o asigurare obligatorie, toate societățile spun că este cel mai păgubos produs de asigurare, dar eu nu cred acest lucru. Toate societățile în momentul de față sunt cu capital străin și banii pleacă de la noi, șoferii. City a fost cu capital românesc. Eu sunt de părere că au mărit prețurile ca să acopere gaura de la City. S-au mărit și cu 400% la unii clienți fără să ai o daună. Au scăzut comisioanele și chiar vreau să-ți zic că la autoutilitare eu nu mai iau nimic (0) lei și asta îi la toate societățile, unde îi Legea concurenței. Cu siguranță că unii vor renunța la a-și mai încheia poliția RCA, merg la risc”, spune Daniel.

„Toate se scumpesc și acum am văzut și eu cât am de plată la polița RCA. Aproape că mi s-a dublat și nu e un lucru normal. Cum să lași o firmă ca City să dea faliment? Șoferii ce vină au în povestea aceasta? Ei plătesc și firma dă faliment. Cineva trebuie tras la răspundere, dar nu cred că se va întâmpla asta. Așa e la noi, niciodată nu se găsesc vinovații. Cineva a băgat bani în buzunar și fraierii plătesc. Mașina devine lux, când de fapt e o necesitate”, adaugă Paul.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2