Soferii din New York isi petrec 107 ore pe an pe an cautand un loc de parcare

PNL

Un studiu efectuat de compania americana INRIX specializata in colectarea si analizarea informatiilor privind traficul, arata ca soferii din New York si-au petrecut aproximativ 107 ore pe an, iar cei din Los Angeles circa 85 de ore cautand un loc de parcare, acest lucru costandu-i 2.243 de dolari pe an si respectiv 1.785 de dolari de persoana, informeaza joi Xinhua, transmite AGERPRES.

Potrivit datelor INRIX Research publicate in aceasta saptamana, soferii din Statele Unite isi petrec in medie 17 ore pe an cautand un loc de parcare, acest lucru implicand un cost mediu de 345 de dolari de persoana.

In orasele mari, precum New York sau Los Angeles, cautarea unui loc de parcare reprezinta o provocare imensa. Conform studiului, situatia din New York este cea mai grea, iar soferii si-au petrecut 107 ore pe an cautand un loc de parcare, la un cost de 2.243 de dolari pe an.

Pe locul al doilea in acest top privind situatia din Statele Unite se afla Los Angeles (85 de ore si 1.785 de dolari de persoana), urmat de San Francisco, Washington DC, Seattle, Chicago, Boston si Atlanta, cu 50 de ore petrecute pe an pentru a gasi un loc de parcare si un cost suportat pentru aceasta de fiecare sofer de 1.000 de dolari.

“Americanii cheltuiesc o suma incredibila de 72,7 miliarde dolari cautand un loc liber de parcare”, a declarat Bob Pishue, economist sef la INRIX. “Problema locurilor de parcare din tara noastra are efecte extinse asupra soferilor, oraselor, economiei si mediului inconjurator”, a precizat acesta.

INRIX Research a compilat informatii din cea mai mare baza de date privind locurile de parcare cu rezultate din sondaje la care au participat circa 18.000 de soferi din 30 de orase din Statele Unite, Marea Britanie si Germania, conform Reuters.

In Marea Britanie, soferii platesc pentru depasirea timpului pentru parcare, in medie, 209 lire (269 de dolari), desi un tichet de parcare costa aproximativ 39 de lire pe an. Cautarea unui loc liber pentru parcarea masinii le consuma britanicilor timp si combustibil in valoare de 733 de lire.

In Germania, soferii platesc 98 de euro (112 dolari) in plus pentru parcarea masinilor pentru a evita amenzile cu o valoare medie de 8 euro. De asemenea, soferii din aceasta tara cheltuiesc, in medie, 896 de euro pe an cautand un loc liber de parcare, se mai arata in studiu.

Mai putin de 10% dintre respondentii la sondajele efectuate in cele trei tari au declarat ca au utilizat una dintre multiplele aplicatii disponibile pentru dispozitivele mobile menite a-i ajuta sa rezerve si sa plateasca din timp pentru un loc de parcare, precizeaza Reuters.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1