Solidaritate, speranta in mai bine si lume buna la “Balul Inimilor”, desfasurat in Baia Mare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

balul inimilor (1)O seara deosebita a fost pentru participantii la evenimentului caritabil “Balul Inimilor”, desfasurat sambata seara, in Baia Mare. Dorinta de a oferi sprijin unei cauze nobile, cu efecte benefice pentru intreaga comunitate, i-a reunit pe toti cei prezenti la actiunea organizata de tinerii din Rotaract TEAM Baia Mare.

Intr-o ambianta eleganta, cu invitati de calitate, organizatorii au vorbit inca o data despre importanta si necesitatea donarii de sange, pentru ca “Balul Inimilor”, aflat la cea de-a doua editie, s-a desfasurat tocmai pentru a trage un semnal de alarma cu privire la dependenta bolnavilor de solidaritatea noastra.

Specialisti din domeniul sanatatii, aflati la eveniment, si-au aratat aprecierea pentru initiatorii campaniei “Doneaza sange, salveaza vieti”, care zilele trecute au produs aglomeratie la Centrul de Transfuzie Baia Mare, unde s-au prezentat la donare tineri din Rotaract TEAM, dar si din PNL Baia Mare, dupa ce presedintele organizatiei, avocat Cristian Niculescu Tagarlas, a decis ca impreuna cu colegii sa sustina aceasta cauza. Nu va fi si singura actiune comuna, pentru ca, impreuna cu membrii Rotaract TEAM, vor organiza o drumetie montanta imediat ce timpul le va permite.

“Bolnavii de leucemie isi petrec foarte mult timp in spital, iar sangele este singura lor sansa. Sa nu uitam ca acesti pacienti nu sunt singurii afectati, ei au familii, au soti, copii, parinti si din cauza spitalizarii indelungate isi pierd locurile de munca, pentru ca in Romania nu exista legislatie. Pe langa tratamentele lungi si dureroase, apar si problemele financiare. Pentru acesti bolnavi, sangele este extrem de important”, a declarat dr. Cristina Truica, medic primar hematolog.

Managerul Spitalului Judetean “Dr. Constantin Opris”, Sorina Pintea, le-a explicat invitatilor ca uneori, din cauza lipsei sangelui, personalul medical se vede nevoit sa doneze pentru a salva viata pacientilor.

„Am avut acel caz cand o adolescenta s-a aruncat de la etajul sase. Medicii au facut eforturi enorme sa o salveze. Ea traieste si va avea o viata normala. Ca sa-i salvam viata am donat sange cu totii: medici asistenti”, a mentionat Sorina Pintea.

Muzica de calitate, tombole, licitatii pentru diverse obiecte, au fost doar cateva dintre surprizele pregatite pentru participantii la eveniment.

Banii stransi la eveniment vor fi folositi pentru imbunatatirea conditiilor de la Centrul de Transfuzie Sanguina Maramures si continuarea campaniei de constientizare a populatiei.

Andreea FAT

balul inimilor (2)

balul inimilor (3)
balul inimilor (4)

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2