Solutia USR Baia Mare pentru Strandul Municipal – Parteneriat public-privat

Strandul Municipal Baia Mare arata ca in filmele de groaza. Pe fundul bazinelor cresc buruieni. Acum, cand in oras a venit cu adevarat vara, cand caldura e toropitoare si oamenii ar vrea sa se racoreasca, Strandul Municipal este inchis. La fel e si cu bazinul descoperit – nici el nu e o solutie pentru baimarenii dornici de scalda.

USR Baia Mare nu uita. Primarul inca in functie a promis in repetate randuri ca va reabilita Strandul Municipal. Ba, mai mult, in 2011, 2012, 2016 si 2018 spunea basme nemuritoare despre constructia in acel loc a unui Aqua Park, cu zone de agrement, sportive si de business. Nu s-a concretizat nimic.

”USR Baia Mare propune municipalitatii baimarene solutia unui parteneriat public-privat realizat in baza prevederilor OUG nr.39, din 10 Mai 2018. Prin aceasta ordonanta au fost eliminate neajunsurile vechii legi a parteneriatului public-privat, noile prevederi fiind adaptate prin raportarea le bunele practici recunoscute la nivelul Uniunii Europene. Municipalitatea, in calitate de partener public, pune la dispozitie locatia, iar investitia de modernizare si punere in functiune va fi realizata de partenerul privat. Astfel, Ştrandul Municipal din Baia Mare ar putea fi reabilitat si le-ar putea fi de folos baimarenilor, in timp ce investitorul care si-ar asuma lucrarea ar recupera valoarea investitiei din taxa utilizarii strandului pe un anumit numar de ani. Desigur, conditia ar fi ca pretul biletelor sa fie unul rezonabil”, considera Dan IVAN, presedintele USR Maramures.

In luna aprilie a.c., la propunerea primarului Chereches, si cu voturile Coalitiei pentru Baia Mare, UDMR-ului si PSD-ului, Consiliul Local Baia Mare a renuntat la investitia pentru reabilitarea si modernizarea Strandului Municipal, considerand prioritar un alt proiect. Nu a fost chiar o surpriza. Ne-am obisnuit deja cu imaginatia peste limite a domnului primar. Ar fi putut fi un scriitor de succes, stie sa construiasca fictiuni frumoase. Dar de uitat, nu uitam. Si nu vor uita nici baimarenii, atunci cand vor avea loc alegeri locale.

Baimarenii vor proiecte reale, nu povesti. Acum, isi doresc un strand. Nu il au. Sunt nevoiti sa mearga la piscinele private, unde e frumos, dar biletul e scump. Sau sa faca o excursie pana in Satu Mare ori in Ungaria, pentru o baie buna. Baia Mare, recent capitala a tineretului, viitor (mereu viitor, niciodata actual) „oras verde”, are iarba pe fundul bazinelor. Nu e prima data cand Catalin Chereches insala increderea baimarenilor. Cand le rade cinic, in fata. Dar cine rade la urma rade mai bine. Iar baimarenii vor rade anul viitor, dupa alegeri.

Conducerea USR Baia Mare

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1