SOLUȚII – Cum ar putea fi simplu rezolvată aglomerația de la UPU Baia Mare

Reclame home 1
Reclame home 1

Se știe că Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean este de foarte multe ori supraaglomerată. La fel cum se știe că oamenii, la cea mai mică problemă de sănătate, dau fuga la Urgențe, pentru că știu că acolo problema lor de sănătate cineva o va rezolva. Doar că, în opinia managerului Alexandru Oros, această supraaglomerare a UPU ar putea fi simplu rezolvată.

„Cred că sunt cateva lucruri de lămurit în Romania noastră privitoare la cine ce face. Din punctul meu de vedere, Legea sănătății ar trebui revizuită în totalitate. Avem o mare problemă în sensul în care toată lumea vine la UPU. UPU-urile sunt în general sufocate pentru că la cea mai mică problemă omul tinde să vină la UPU sau la spital. Dacă în Romania noi am avea un sistem echilibrat și pus la punct a medicinei primare, a medicinei familiei, atunci am funcționa într-un registru absolut european.

Și nu am mai avea această aglomerare la Unitatea de Primiri Urgențe. Un medic de familie cu competență de ecografie, să zic, poate și cu mai multe competențe și susținut de un program național de dotare cu aparatură, de ce nu, ar putea prelua poate și 50% din cazurile medicale care se prezintă la o secție de interne. Atunci pacientul ar putea fi rezolvat chiar la cabinetul medicinei primare, și nu va mai ajunge la UPU. Sau va ajunge mult mai tarziu. Ori noi avem în Maramureș încă comune fără medic de familie, medicina de familie nu acoperă în proporție de 100% componenta județeană, toată lumea optează pentru UPU, ambulator și spital”, arată Oros, pentru ziarmm.ro.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. stelu

    Medicina de familie în actuala formă de organizare trebuie să dispară . trebuie înființate centrele de permanență. Medicii de familie trebuie puși la treabă .

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole