Solutii IT si tehnologii inovatoare la cel mai important maraton de programare in medicina de urgenta

calculator11 echipe formate din tineri programatori au luat parte, timp de trei zile, la e-HEALTH HACKATHON – cel mai important maraton de programare, misiunea lor fiind sa utilizeze cele mai noi tehnologii, sa gandeasca solutii inovatoare si sa dezvolte aplicatii pentru medicina si situatiile de urgenta.

Potrivit unui comunicat al Departamentului pentru Situatii de Urgenta al MAI, echipele au fost formate din tineri developeri, experti in programare, UX designeri, start-up tech-uri si studenti. Ei au lucrat in cele trei zile alaturi de mentori din domeniul medical si experti in dezvoltarea de aplicatii software si hardware.

Premiul I (1.500 de euro) a fost castigat de echipa “Pompierii Paramedici” — pentru dezvoltarea unei platforme de e-learning si a unei aplicatii pentru pregatirea pompierilor care vor deveni paramedici. Ulterior, platforma poate fi dezvoltata si pentru pregatirea altor categorii de personal din sistemul de urgenta.

Premiul II (1.000 de euro) a revenit echipei “10 Seconds” — pentru dezvoltarea unei aplicatii bazate pe tehnologia Google care permite asistentilor din triaj completarea vocala a fiselor pacientilor sositi la Unitatea de Primiri Urgente. Astfel, timpul de completare se reduce cu 80%.

Premiul III (500 de euro) a fost atribuit echipei “Rezident” — pentru dezvoltarea unei aplicatii care modereaza relatia de formare si supervizare intre medicii rezidenti si indrumatorii lor. Ulterior, aplicatia poate fi extinsa si la alte specialitati.

De asemenea, au fost acordate trei mentiuni: echipa “Mobile Kinetics” — pentru dezvoltarea unei aplicatii destinate medicilor specialisti care grupeaza protocoalele de tratament in urgenta; echipa “News” — pentru dezvoltarea unei aplicatii de Early Warning Score, prin coleralea semnelor vitale monitorizate in timp real a pacientilor din UPU; echipa “Life Coders” — pentru dezvoltarea unei aplicatii de mobil care detecteaza automat apelul la 112 si transmite, prin SMS, un profil complet al persoanei care apeleaza, precum si locatia ei.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1