septembrie 19, 2021

Solutii temporare pentru functionarea SMID in Maramures

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

O intalnire a membrilor Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara pentru Gestionarea Integrata a Deseurilor Menajere Maramures a avut loc saptamana trecuta, in Sala de Sedinte a Consiliului Judetean Maramures. Discutiile au vizat situatia depozitarii temporare, dupa data de 16 iulie 2017, data limita impusa de Comisia Europeana pentru inchiderea gropilor de gunoi neconforme, se arata intr-un comunicat al Biroului de presa al Consiliului Judetean Maramures.

„Desi, potrivit legislatiei si statutului propriu, ADIGIDM Maramures nu este raspunzator direct de derularea activitatilor de salubritate si depozitare a deseurilor in judet, pana la data punerii in functiune a Sistemului de Management Integrat al Deseurilor, ne-am implicat in identificarea solutiilor care sa asigure functionarea serviciului de salubritate pana la data de 16 iulie 2017.

Suntem satisfacuti de faptul ca, autoritatile publice din judet au reusit sa gaseasca solutiile necesare, astfel incat sa existe conditii pentru continuitatea serviciilor de salubrizare”, a precizat Pavel Avram, director al Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara pentru Gestionarea Integrata a Deseurilor Menajere Maramures.

Gabriel Zetea, presedintele Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara a convocat membrii asociatiei in mai multe sedinte de lucru. Prima, cea care viza zona de nord a judetului s-a desfasurat in urma cu trei saptamani, iar impreuna cu operatorii care urmeaza sa amenajeze si sa opereze aceste depozite au fost stabilite etapele si masurile necesare pentru depozitarea temporara pe noile platforme.

„Pana la operationalizarea, macar partiala, a Sistemului de Management Integrat al Deseurilor, autoritatile locale au obligatia de a gasi solutii pentru gestionarea depozitarii deseurilor menajere din fiecare localitate. Am identificat impreuna o solutie temporara prin construirea unor platforme de depozitare, una la Sighetu Marmatiei, pentru zona de nord a judetului si alta la Satu Nou de Jos, pentru zona sudica, care pot satisface nevoile de depozitare pentru perioade scurte.

Operatorii acestor platforme au obligatia, prin acordul de mediu obtinut, ca la finalul perioadei de depozitare sa reloce deseurile la Sirbi, Farcasa, si sa ecologizeze amplasamentul pentru a-l aduce a starea initiala. Vorbim despre o perioada intermediara, sper eu, cat mai scurta, de maxim un an, pana cand Sistemul de Management Integrat al Deseurilor va fi operational 100% si va putea sa preia in sistem centralizat problematica colectarii si depozitarii la standarde europene a deseurilor menajere din judetul Maramures”, a subliniat Gabriel Zetea.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2