Somalia: Cel putin 11 morti intr-o explozie puetrnica produsa langa un mall din capitala tarii

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general


Cel putin 11 oameni au fost ucisi intr-o explozie puternica produsa luni langa un mall din capitala Somaliei, Mogadiscio, transmite dpa, care citeaza un ofiter de politie, gruparea radicala al-Shabaab asumandu-si responsabilitatea pentru atac, scrie Agerpres.

Un fum alb gros putea fi vazut in zona din jurul mall-ului, care gazduieste banci, magazine si alte afaceri in cartierul Hamar Weyne. Ofiterul de politie Ahmed Baashane a precizat, pentru dpa, ca explozia a fost cauzata de o masina capcana, dar nu era clar daca a fost implicat un atacator sinucigas.

“O explozie uriasa produsa de o masina-capcana a avut loc intr-o parcare de langa mall-ul de cumparaturi din Mogadiscio”, a spus acesta.

“Cel mai recent bilant pe care il avem indica un numar de pana la 11 oameni nevinovati care au fost ucisi in explozie”, a adaugat el.

Un site pro al-Shabaab a citat, sub protectia anonimatului, un oficial al gruparii radicale care a revendicat atacul. Grupul terorist al-Shabaab, afiliat al-Qaida, comite cu regularitate atacuri cu bomba in capitala Mogadiscio si in alte parti din Somalia. El incearca sa rastoarne guvernul central al Somaliei si sa stabileasca propriile reguli pe baza interpretarii sale a legii islamice.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *