Somn de 1,2 metri capturat ilegal, eliberat de jandarmi in raul Mures

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

Jandarmii din Aiud au eliberat in mediul sau natural un somn de 1,2 metri, prins ilegal prin metoda “greblare” din raul Mures de catre un barbat, pe numele acestuia fiind intocmite acte de sesizare necesare organelor de urmarire penala, a informat marti Inspectoratul Judetean de Jandarmi (IJJ) Alba, transmite AGERPRES.

Potrivit sursei citate, un echipaj de jandarmi din cadrul Detasamentului Aiud, aflat in exercitarea atributiilor de serviciu, a observat marti in zona localitatii Gambas o persoana ce se afla in raul Mures, in apropiere de mal, incercand sa scoata captura tocmai prinsa, respectiv un somn de 1,2 metri.

Barbatul, in varsta de 30 de ani, din municipiul Aiud, prinsese pestele prin metoda “greblare”, iar impreuna cu acesta se mai afla inca o persoana, de 38 de ani.

In urma verificarilor efectuate, jandarmii au gasit ustensile de pescuit, dintre care un carlig ajutator confectionat artizanal.

“Avand in vedere ca ‘pescuitul cu japca, cu ostia, sulita, tepoaica si cu orice alte unelte intepatoare sau agatatoare, prin greblare sau harponare’ constituie infractiune, conform prevederilor O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul si acvacultura, jandarmii au intocmit acte de sesizare necesare organelor de urmarire penala”, mentioneaza IJJ Alba.

Potrivit sursei citate, captura a fost eliberata in mediul sau natural, iar uneltele gasite au fost ridicate in vederea confiscarii.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1