Sonda spaţială Solar Orbiter a realizat primele sale fotografii ale Soarelui

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Sonda spaţială Solar Orbiter, lansată din Statele Unite în februarie, şi-a activat cele zece instrumente ştiinţifice de la bord şi a realizat primele sale fotografii ale Soarelui, informează DPA. Agenţia Spaţială Europeană (ESA) preconizează că va prezenta primele imagini joi, la ora 2:00 PM (12:00 GMT), în cadrul unei conferinţe online, titrează Agerpres.

Potrivit oamenilor de ştiinţă de la ESA, fotografiile realizate la jumătate distanţei dintre Terra şi Soare, adică de la 77 de milioane de kilometri, au depăşit deja aşteptările. Până în prezent, nu au mai fost captate imagini ale Soarelui de la o distanţă atât de mică.

Sonda spaţială – controlată de Centrul pentru Operaţiuni Spaţiale Europene (ESOC), cu sediul în oraşul german Darmstadt – a fost dezvoltată de ESA în colaborare cu agenţia spaţială americană NASA şi se preconizează că va ajunge la doar 42 de milioane de kilometri depărtare de Soare. Misiunea, ale cărei costuri estimative se ridică la aproape 1,5 miliarde de euro, are drept obiectiv oferirea de noi informaţii despre Soare. Instrumentele sondei vor fi de asemenea folosite pentru a analiza zone mai puţin cunoscute de pe suprafaţa Soarelui, cum ar fi polii solari.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *