Sondaj: 62% dintre francezi sunt “multumiti” de presedintele Macron si 55% de premierul Philippe

PNL

Cota de popularitate a noului presedinte francez Emmanuel Macron ajunge la 62%, iar a prim-ministrului Edouard Philippe la 55%, potrivit unui sondaj Ifop care urmeaza sa apara duminica in Journal du Dimanche, scrie AFP, informeaza AGERPRES.

La intrebarea: ” Sunteti multumit sau nemultumit de Emmanuel Macron ca presedinte?”, 12% au raspuns “foarte multumiti” si 50% “mai repede multumiti”, in total 62% “multumiti”.

Invers, 20% s-au declarat “mai repede nemultumiti” si 11% “foarte nemultumiti”, 31% “nemultumiti”, iar 7% nu s-au pronuntat.

In comparatie, François Hollande a obtinut 61% “multumit” la inceputul mandatului sau (mai 2012), Nicolas Sarkozy 65% (in mai 2007), Jacques Chirac 51% (in mai 2002) si 59% (in mai-iunie 1995).

Intrebati in acelasi mod cu privire la activitatea lui Edouard Philippe in functia de prim-ministru, 5% s-au declarat “foarte multumiti” si 50% “mai repede multumiti”, in total 55% “multumiti”.

Invers, 18% s-au declarat “mai repede nemultumiti” si 6% “foarte nemultumiti”, 24% “nemultumiti”, iar 21% nu s-au pronuntat.

In comparatie, Bernard Cazeneuve a obtinut 51% “multumit” la inceputul mandatului sau (in decembrie 2016), Manuel Valls 58% (in aprilie 2014), Jean-Marc Ayrault 65% (in mai 2012) si François Fillon 62% (in mai 2007).

Sondajul a fost realizat prin interviu telefonic la 19 si 20 mai, pe un esantion reprezentativ de 973 de persoane din populatia Frantei in varsta de cel putin 18 ani, prin metoda cotelor.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1