Sondaj: Aproximativ 41 % dintre utilizatorii germani de internet sunt victime ale infractionalitatii cibernetice

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Aproximativ 41 % dintre utilizatorii de internet din Germania au fost victime ale infractionalitatii cibernetice, indica un sondaj difuzat luni, relateaza agentia DPA, informeaza AGERPRES.

Sondajul, comandat de Biroul federal de securitate in tehnologia informatiei (BSI) si de Departamentul politiei germane de prevenire a infractionalitatii (ProPK), survine cu o zi inainte de Ziua Sigurantei pe Internet, care este marcata pe data de 6 februarie.

Una din cinci persoane chestionate a spus ca a fost victima unui atac cu virusi de tip ”malware” sau ”cal troian”, 8 % au afirmat ca au fost inselati cand au facut cumparaturi online, 6 % au suferit atacuri de tip ”phishing” si 5 % au fost tinta unor furturi de identitate.

Alte infractiuni mentionate sunt cele de tip ”ransomware”, comise in cazul a 4 % dintre respondenti, si de ”cyberbullying” – 3 %.

Mai mult de jumatate dintre cei afectati au afirmat ca si-au rezolvat singuri problemele, in timp ce 24 % au cautat sprijin din partea familiei sau a prietenilor, iar 19 % au depus plangeri.

”Daca ati fost victima unei infractiuni cibernetice, anuntati fapta la politie”, a declarat seful ProPK, Gerhard Klotter, precizand ca anuntarea infractiunilor ii ajuta pe detectivi sa afle mai multe despre modul in care actioneaza infractorii.

Sondajul realizat online pe un esantion de 2.010 persoane cu varste cuprinse intre 14 si 66 de ani a fost intreprins de catre Ipsos Public Affairs in perioada 28 septembrie-9 octombrie.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2