Sondaj: Companiile din Romania, dispuse sa investeasca intre 5% si 10% din venituri in solutii de securitate IT

Reclame home 1
Reclame home 1

Solutiile de securitate IT atrag tot mai mult atentia companiilor, majoritatea dintre acestea fiind dispuse sa investeasca in viitorul apropiat intre 5% si 10% din cifra de afaceri in pe acest segment, arata datele unui sondaj de specialitate, publicate marti, informeaza AGERPRES.

Schimbarea comportamentului decidentilor din companii a venit pe fondul cresterii infractiunilor cibernetice, dar si a constientizarii riscurilor la care se expun daca nu iau masurile potrivite pentru a se proteja de atacurile informatice, sustin specialistii de la NetSafe, realizatorii cercetarii.

Conform sondajului, 75% dintre integratorii IT sunt de parere ca investitiile companiilor in domeniul securitatii IT vor merge catre solutiile de crestere a vizibilitatii asupra retelei, prin care se analizeaza traficul, dispozitivele utilizate, aplicatiile rulate si protocoalele de securitate, dar si de control al accesului in retea.

O alta zona care va atrage investitiile companiilor in perioada urmatoare este reprezentata de solutiile pentru actualizarea infrastructurii wireless, 50% dintre integratori afirmand ca firmele din Romania isi vor directiona bugetele si spre acest segment.

De asemenea, un sfert dintre integratorii IT (25%) au declarat ca vor directiona o parte dintre investitii spre educarea angajatilor in privinta amenintarilor informatice.

Sondajul a fost realizat in cadrul evenimentul NetSafe Security Day si se bazeaza pe raspunsurile integratorilor IT, furnizori de solutii de securitate IT pentru peste 150 de companii.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole