Sondaj GSSC Avangarde: 45% dintre romani – Germania ar trebui sa fie principalul partener din Europa

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Aproape jumatate dintre romani (45%) considera ca Germania ar trebui sa fie principalul partener al tarii noastre din Europa, 29% – Franta, 16% – Marea Britanie, arata un sondaj realizat de Grupul de Studii Socio Comportamentale Avangarde, informeaza AGERPRES.

Conform sondajului, 7% dintre respondenti afirma ca Rusia ar trebui sa fie principalul partener al Romaniei, 2% Italia, 1% alta.

Aproape 47% dintre participantii la sondaj considera ca ar trebui imbunatatite relatiile cu Rusia, in timp ce 29% spun ca ar trebui sa ramana la fel, iar 24% considera ca Romania ar trebui sa se distanteze cat mai mult.

In ceea ce priveste Franta, 68% dintre cei care au raspuns sondajului sunt de parere ca relatiile cu aceasta tara ar trebui sa fie imbunatatite, 29% sa ramana la fel, iar 3% sa ne distantam cat mai mult.

31% dintre respondenti considera Rusia „cel mai mare dusman al intereselor Romaniei din lume”, 9% Ungaria, 5% SUA, 4% Franta, 4% Germania, 13% alta.

Studiul a fost realizat, la nivel national, prin metoda CATI, in perioada 17 – 20 octombrie, pe 803 subiecti. Marja de eroare este 3,2%, pentru un nivel de incredere de 95%.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2