Sondaj: Opinii impartite despre directia in care se indreapta Romania

PNL

oameni-pe-strada1Romanii au opinii impartite privind directia in care se indreapta Romania, iar pentru mai mult de un sfert principala sursa de ingrijorare este legata de inrautatirea starii de sanatate, releva rezultatele unui barometru Inscop transmis luni AGERPRES.

46,7% dintre respondenti considera in luna iulie ca Romania se indreapta intr-o directie buna (fata de 50,8% in aprilie), 41,8% sunt de parere ca directia este gresita (fata de 36,1% in aprilie), iar 11,5% nu stiu sau nu raspund (fata de 13,2% in aprilie), arata sondajul.

Inrautatirea starii de sanatate conduce in topul surselor de ingrijorare, cu 26,9% dintre optiuni (fata de 24% in aprilie), urmata de diminuarea veniturilor, cu 15,1% (fata de 18,2% in aprilie), respectiv pierderea locului de munca, cu 14,6% (fata de 15,5% in aprilie).

Posibilitatea unui conflict/razboi in zona ii ingrijoreaza pe 13,2% dintre respondenti (fata de 14,4% in aprilie).

“Urmeaza cresterea preturilor, cu 9,3% dintre optiuni (fata de 12,7% in aprilie). 6,8% dintre respondenti sunt ingrijorati de instabilitatea politica (fata de 3,4% in aprilie), 5,6% de posibilitatea producerii unor calamitati naturale (fata de 5,3% in aprilie), iar 1,9% de deteriorarea mediului inconjurator (fata de 2% in aprilie). 5% dintre respondenti se declara ingrijorati de alte probleme, in timp ce procentul non-raspunsurilor este de 1,7%”, mai arata barometrul Inscop.

Intrebati daca au observat personal o reducere a preturilor ca urmare a scaderii TVA de la 24% la 9% pentru alimente si bauturi nealcoolice, 60,8% dintre romani raspund afirmativ. Nu au observat efectele acestei masuri 35,2% dintre respondenti, iar 4,1% nu stiu sau nu raspund.
Conform sursei citate, 53,6% dintre romani considera ca viata lor a devenit mai grea in ultimii trei ani, in timp ce 41% apreciaza ca viata lor a devenit ceva mai buna. 5,4% dintre respondenti nu stiu sau nu raspund la aceasta intrebare.

“Barometrul Inscop — Adevarul despre Romania” a fost realizat de Inscop Research la comanda “Adevarul” in perioada 9 — 14 iulie 2015. Volumul esantionului a fost de 1.075 persoane si este reprezentativ pentru populatia Romaniei de 18 ani si peste 18 ani. Eroarea maxima admisa a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de incredere de 95%. Metoda folosita a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondentilor.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1