Sondaj: Peste o treime din germani ar vrea ca Angela Merkel sa renunte mai devreme la noul mandat

Reclame home 1
Reclame home 1

Peste o treime dintre germani ar vrea ca Angela Merkel sa plece din functia de cancelar inainte de a-si duce la bun sfarsit cel de-al patrulea mandat de patru ani, arata un sondaj al agentiei dpa facut public sambata, informeaza AGERPRES.

Circa 36% dintre participantii la sondajul realizat de institutul YouGov au afirmat ca Angela Merkel ar trebui sa renunte la sefia guvernului si sa lase pe altcineva in locul ei inainte de 2021.

In acelasi timp, 44% dintre cei intervievati au apreciat ca Merkel trebuie sa ramana pana la incheierea mandatului, iar 20% nu au exprimat nicio opinie in acest sens.

Partidul Angelei Merkel, Uniunea Crestin-Democrata (CDU), a pierdut o proportie semnificativa din voturi la alegerile legislative din septembrie, in favoarea altor formatiuni, intre care se remarca dreapta populista AfD (Alternativa pentru Germania).

Totusi, cu 32,9% din voturi, CDU, alaturi de aripa sa bavareza CSU, Uniunea Crestin-Sociala, ramane cea mai puternica forta din noul legislativ, iar Merkel incearca in momentul de fata sa formeze o noua coalitie guvernamentala cu alte doua formatiuni.

Angela Merkel continua sa se bucure de sprijinul marii majoritati a alegatorilor CDU/CSU, a mai indicat studiul. Din acest grup, 81% au spus ca vor ca ea sa ramana cancelar pana la urmatoarele alegeri.

Merkel urmeaza sa sustina un discurs sambata la Dresda la o reuniune a tineretului din CDU-CSU.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2