Sondaj: Tinerii renunta tot mai mult la Facebook

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Facebook devine tot mai desuet iar tinerii ii intorc spatele: adolescentii americani prefera tot mai mult alte retele de socializare, mai axate pe fotografii si videoclipuri, potrivit unui studiu publicat joi si preluat de AFP, informeaza AGERPRES.

Potrivit unui sondaj realizat de Pew Research Center, un think tank cu sediu la Washington, 51% dintre tinerii cu varste intre 13-17 ani folosesc Facebook fata de 85% pentru YouTube (Google), 72% pentru Instagram (detinut de Facebook) sau 69% pentru Snapchat, care confirma o tendinta relevata si de alte studii.

Profilul utilizatorilor s-a schimbat din 2014-2015: Pew Research Center estima atunci la 71% procentul adolescentilor americani pe Facebook, care numara in total 2,2 milliarde de utilizatori activi pe luna.

Un alt studiu publicat joi releva ca 95% dintre adolescenti chestionati au marturisit ca folosesc un smartphone, in timp ce 45% se declara online „aproape permanent”, o crestere de doua cifre.

„Peisajul retelelor de socializare s-a schimbat complet in randul adolescentilor in ultimii trei ani”, a comentat Monica Anderson, autoarea studiului.

In ce priveste impactul retelelor de socializare in viata adolescentilor, parerile sunt impartite: 31% dintre ei il considera in general pozitiv, iar 24% in general negativ, in timp ce 45% sunt de parere ca nu este nici pozitiv nici negativ.

Printre factorii pozitivi: posibilitatea de a ramane „conectat”, de a gasi informatii si persoane care au aceleasi subiecte de interes. La aspectele negative, tinerii citeaza hartuirea online, difuzarea de stiri false, sau dependenta.

Un studiu al cabinetului eMarketer publicat la inceputul lunii martie constata ca Snapchat ii atrage pe cei tineri intr-un ritm mai rapid decat Instagram.

Potrivit eMarketer, Facebook ar urma sa piarda 2 milioane de tineri de sub 24 de ani, un dezechilibru al balantei care ar trebui sa fie compensat de utilizatorii mai in varsta.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2