Sora si fostii colaboratori ai lui Corneliu Coposu, despre protocolul PSD-PNTCD: „Seniorul se rasuceste in mormant”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Reprezentantii Fundatiei Corneliu Coposu au criticat joi seara demersul liderului PNTCD, Aurelian Pavelescu, de a incheia un protocol de colaborare cu PSD, sustinand ca ”asa-zisul protocol PSD-PNTCD este lovit de nulitate in fata istoriei”.

”Am luat act cu stupoare si cu indignare de declaratiile conform carora PNTCD, partidul lui Iuliu Maniu, Ion Mihalache, Corneliu Coposu, Ion Diaconescu – pentru a aminti doar patru nume din lunga lista de politicieni exceptionali care au infundat puscariile comuniste – ar fi semnat un protocol de colaborare cu PSD. PSD este pentru noi, si a fost tot timpul, continuatorul ideologic al PCR, chiar daca a fost silit de istorie sa se manifeste intr-un sistem democratic, si in orice caz continuatorul FSN, partidul-stat care a ajuns in 1990 la conducerea Romaniei printr-o cascada de manipulari, indreptate inclusiv si in special impotriva PNTCD si a liderului sau, Corneliu Coposu, despre care votantii FSN au fost convinsi ca manca icre negre cu polonicul la Paris in anii in care, in realitate, se afla in inchisoare pentru delictul de opinie, apoi in domiciliu fortat in pustietatea Baraganului, apoi urmarit de Securitate pas cu pas, fara a iesi vreodata din tara inainte de 1990”, se arata intr-un comunicat de presa al Fundatiei Corneliu Coposu, semnat de una dintre surorile Coposu, de fostul secretar al liderului PNTCD si de alti fosti colaboratori ai acestuia.

Potrivit semnatarilor, niciodata mai mult ca in acest moment n-a fost mai valabila o trista vorba romaneasca: ”azi, Seniorul politicii romanesti, adversarul deschis al FSN-FDSN-PDSR-PSD, se rasuceste in mormant”.

”Indiferent cum a reusit un impostor sa puna mana pe conducerea formala a partidului, el nu reprezinta spiritul crestin-democrat, nu-i reprezinta pe national-taranistii din istorie si de azi si, nu in ultimul rand, nu reprezinta familia Coposu.

Asa-zisul protocol anuntat azi este lovit de nulitate in fata istoriei, care nu va retine numele celui care l-a semnat nici macar la capitolul Curiozitati”, se mai arata in comunicatul semnat, printre altii, de Rodica Coposu – presedinte, Ion-Andrei Gherasim – presedinte executiv si de Flavia Balescu – vicepresedinte.

Presedintele PSD Liviu Dragnea a anuntat joi ca Partidul National Taranesc Crestin Democrat si Partidul Ecologist Roman sustin lista PSD la europarlamentare.

„In aceste zile am mai avut mai multe discutii cu presedintele PNTCD cu presedintele Partidului Ecologist Roman, care au decis, in conditiile in care au strans 263.000 Partidul Ecologist, si peste 200.000 de semnaturi sa nu depuna liste la europarlamentare, pentru a sustine PSD. S-a intocmit si un protocol in acest sens”, a declarat Liviu Dragnea.

Presedintele PNTCD a anuntat ca recomandarea partidului a fost ca pe lista PSD sa fie si preotul Cristian Terhes (acesta ocupa locul 4).

„Linia politica a PNTCD a fost deja anuntata cu un an in urma, atunci cand a sustinut mitingul impotriva abuzurilor al PSD-ALDE. Am vorbit de atunci ca ca PNTCD e dator sa apere democratia, inainte de toate, inaintea intereselor de partid, asa cum ar trebui sa faca orice partid politic in democratie. Ce s-a intamplat cu Iohannis ne-a cutremurat pe toti. O caracatita care a a acaparat statul a pus sub politie politica statul si a bulversat intreaga societate. Presedintele a refuzat sa isi indeplineasca rolul de mediator si a instaurat un regim personal de mana forte. Rolul de mediator e conferit exclusiv presedintelui Romaniei, ca o cheie de bolta a democratiei”, a declarat Aurelian Pavelescu, presedintele PNTCD.

stiripesurse.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2