Sorin Oprescu, condamnat la inchisoare cu executare. Judecatorul a gresit pedeapsa

Judecatoarea Iosefina Parvu de la Tribunalul Bucuresti a facut o eroare materiala in decizia de condamnare a fostului primar al Capitalei Sorin Oprescu.

Sorin Oprescu a fost condamnat luni pentru mai multe infractiuni: 4 ani pentru luare de mita, 1 an pentru constituirea unui grup infractional organizat si 3 ani pentru abuz in serviciu, el fiind achitat pentru spalare de bani.

La pedeapsa cea mai mare, de 4 ani, ar fi trebuit adaugat un spor de o treime din celelalte pedepse (1 an si 4 luni), condamnarea finala trebuind sa fie 5 ani si 4 luni inchisoare, si nu 4 ani si 4 luni, cum apare in decizie.

″In baza art. 39 alin 1 lit. b Cod penal inculpatul va executa pedeapsa de 4 ani inchisoare la care adauga sporul de 1/3 din totalul celorlalte pedepse de 1 an si 4 luni. In final, inculpatul executa pedeapsa de 4 ani si 4 luni inchisoare”, se arata in decizia care contine eroarea.

Reprezentanti ai Tribunalului Bucuresti au explicat ca, probabil, se va reveni marti cu o indreptare a erorii materiale din decizie.

stirileprotv.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1