Sorina Pintea: „80% din manageri nu au ce cauta in sistem”

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, spune ca 80% din managerii de spitale nu au ce cauta in sistem desi au ajuns la conducerea spitalelor pe baza unor concursuri.

„Avem un spital, avem o finantare, buna-rea, avem oameni cu care sa lucram. Managerul, daca este un bun manager, stie sa isi faca o echipa performanta. Dar managerul trebuie sa stie sa invete pe timpul mandatului sau, inclusiv sefii de sectie trebuie sa invete”, a declarat ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, la Adevarul Live.

Potrivit oficialului, este esential ca autoritatile locale sa se implice mai mult, pentru ca spitalele sa nu fie declasificate. Lipsa curateniei este un semn al acestui dezinteres, a punctat ministrul.

„Ma asteptam sa gasesc ceea ce am gasit in spitale. Mie imi scriu foarte multi pacienti. Fiind manager in doua spitale, stiu ce trebuie sa faca managerul, stiu ce trebuie sa faca echipa. Cand vorbim despre act medical, vorbim de echipa completa – despre asistenta medicala, infirmiera. Pana la urma daca medicul face foarte bine o operatie iar pacientul e infectat ca nu mentinem igiena, atunci lucrurile sunt compromise. Nu ma asteptam sa gasesc in secolul XXI ce am gasit. Ce m-a dezamagit cel mai tare a fost blazarea”, a completat Sorina Pintea.

adevarul.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *