Sorina Pintea: Actul medical nu va fi mult mai bun dupa majorarea salariilor, insa urmeaza evaluari

Indicatorii de performanta din spitale ar putea fi schimbati, anunta la RFI ministrul Sanatatii, Sorina Pintea. Ea precizeaza de asemenea ca dupa majorarea salariilor medicilor, urmeaza achizitiile pentru spitale si apoi o serie de evaluari.

Ministrul spune ca „multe dintre problemele care apar tin de indolenta, de nepasare si de lene”. Sorina Pintea are si un mesaj pentru pacientii care se confrunta cu criza medicamentelor: „sa aiba incredere, medicamentele esentiale vor incepe sa apara”.

Ministrul Sanatatii ar vrea ca pacientul sa fie pus in centrul sistemului medical: „In afara de cadrul legislativ care trebuie imbunatatit prin legea sanatatii, o noua lege, mi-as dori sa schimbam mentalitati, pentru ca multe dintre problemele care apar tin de indolenta, de nepasare, de lene, de o blazare in care ne-am complacut cu totii, astfel incat pacientul n-a mai fost in centrul sistemului sau inca n-am reusit sa-l punem in centrul sistemului. Cred ca asta mi-as dori sa fac, sa incerc sa-i fac pe oameni sa fie mai buni vizavi de cei care chiar sufera”.

Mai multe pe RFI

Related posts

1 Comment

  1. banhidi

    sper ca d-na Sorina Pintea, sa aiba o prestatie de exceptie in fruntea Ministerului Sanatatii… are toate calitatile pentru a face acest lucru… spre norocul PSD-ului, exista si ministri competenti in guvern…ba mai mult, dupa ce va confirma, ma gandesc serios daca domnia sa nu ar fi mai potrivita pentru functia de prim ministru… in comparatie cu d-na Dancila, Sorina Pintea este mult mai bine pregatita si mai capabila de a conduce un guvern… problema ar fi daca Daddy ar accepta un prim ministru pe care, probabil, nu l-ar putea “controla” 100%, d-na Pintea avand o personalitate mult mai puternica decat cea a d-nei Dancila…

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *