Sorina Pintea, alaturi de CSM Stiinta Baia Mare la donarea de sange

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a participat, vineri, alaturi de jucatorii echipei de rugby CSM Stiinta Baia Mare, la Centrul de Transfuzie Sanguina din municipiul Baia Mare, la o actiune de donare de sange, informeaza AGERPRES.

Aproape 40 de jucatori si staff-ul tehnic al CSM Stiinta Baia Mare au donat sange in urma apelului lansat de Ministerul Sanatatii.

Cu acest prilej, ministrul Sanatatii a subliniat ca, la nivel national, se inregistreaza o criza acuta de sange, insa apelul facut „a gasit ecou in toata tara”.

„In acest moment, la nivel national este o criza acuta de sange. Si sa va dau un exemplu: la nivelul Bucurestiului, este nevoie de aproape 500 de donatori pentru necesarul de sange zilnic. In momentul in care am luat decizia ca ministru al Sanatatii sa ma implic, numarul donatorilor era de aproape 110 – 130 de donatori (…) In momentul apelului, am primit foarte multe semnale pentru ca si-n tara lucrurile sunt la fel si fiecare incerca pe plan local sa faca un apel la populatie pentru a dona sange.

Donarea este un act benevol, voluntar. Eu cred ca in momentele in care comunitatea are nevoie trebuie sa raspundem prezent. Apelul facut de mine a gasit ecou in toata tara si am semnale ca, in multe orase, oamenii s-au mobilizat si sunt foarte mandra pentru ca si Baia Mare, prin echipa de rugby, dar si alti multi donatori au raspuns prezent apelului facut de Ministerul Sanatatii”, a spus Sorina Pintea.

Aceasta a aratat ca, printre motivele crizei din acest moment se numara si faptul ca oamenii sunt in concediu, insa „sunt si alte motive”.

„Foarte multi oameni sunt in concediu de odihna, dar sunt si alte motive (…) E nevoie de foarte mult sange, dar mai sunt si pacientii cu afectiuni oncologice, care au nevoie de acest sange. Am ales sa vin in Baia Mare pentru ca deputatul Calin Matei (presedintele CSM Stiinta Baia Mare -n.r.), colegul meu, m-a sunat si mi-a spus ca echipa de rugby doreste sa raspunda acestui apel si am vrut sa fiu alaturi de el, iar gestul de acum al echipei de rugby este foarte important, important este semnalul pe care-l dau acesti oameni (…) Mentionez ca ei nu sunt la prima actiune de acest gen. De-a lungul anilor, au donat de inca patru ori, iar asta inseamna ca sunt exemplu, model pentru comunitate”, a spus Sorina Pintea.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2