Sorina Pintea: Avem cinci tipuri de imunoglobulina in depozite; au venit si 3.000 de fiole de Cisplatin

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat joi ca in depozitele Unifarm se afla cinci tipuri de imunoglobulina, dar si fiole de Cisplatin, necesar in tratarea mai multor tipuri de cancer, informeaza AGERPRES.

“In acest moment, avem in depozit cinci tipuri de imunoglobulina. Din pacate, am avut semnale ca in anumite spitale nu exista. Va este foarte clar ca este vina managementului si a celor care se ocupa cu achizitionarea, inclusiv a farmacistilor. In acest moment, avem imunoglobulina, avem Cisplatin in depozitele Unifarm si cred ca ati observat – facem toate eforturile astfel incat sa nu existe discontinuitati in aprovizionarea cu medicamente. Managerul, prin contractul de management, trebuie sa se asigure ca exista farmacia spitalului sau pacientii au tot ce le trebuie”, a afirmat ministrul, dupa ce a participat la o conferinta privind hipertensiunea arteriala.

Ea a spus ca din cele 3.000 de fiole de Cisplatin care au venit in tara au fost folosite 100.

“Au venit 3.000 de fiole (de Cisplatin – n.r.) si s-au folosit 100. Intr-adevar, a fost o perioada de discontinuitate. Noi aveam alte denumiri comerciale in depozite. A venit Cisplatinul. Din pacate, doar 100 de fiole s-au folosit pana in acest moment, s-au achizitionat”, a aratat reprezentantul MS.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *