Sorina Pintea: Clujul va avea un centru national de excelenta in neurochirurgie, investitie de 45 de milioane de euro

PNL

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a anuntat, joi, intr-o conferinta de presa, ca la Cluj-Napoca va fi construit un centru national de excelenta in neurochirurgie, pentru care ministerul aloca 45 de milioane de euro, informeaza AGERPRES.

“Pentru Cluj, un proiect de importanta nationala, spun eu, este promovat de catre Spitalul Judetean de Urgenta, astfel incat vom finanta un centru national de neurochirurgie, de excelenta in neurochirurgie, un proiect care are finalizat studiul de prefezabilitate, un proiect absolut extraordinar si generos pentru partea de neurochirurgie si nu numai”, a spus Sorina Pintea, in conferinta de presa sustinuta alaturi de presedintele European Federation of NeuroRehabilitation Societies (EFNR), prof. dr. Dafin Muresanu.

Pintea a mai spus ca centrul va costa 45 de milioane de euro si ca, pana la sfarsitul anului, ar urma sa inceapa constructia efectiva, precizand ca initiativa ii apartine sefului Clinicii de neurochirurgie din Cluj-Napoca, Stefan Florian.

“Va avea toata aparatura necesara unui centru de neurochirurgie, un centru de excelenta, adica RMN, CT, angiograf, robot”, a mentionat ministrul Sanatatii.

Peste 200 de medici neurologi si speakeri dezbat, joi si vineri, la Cluj, aspecte care tin de tratarea bolilor neurologice, in special a acidentului vascular cerebral, iar printre participanti se numara si ministrul Sanatatii, Sorina Pintea.

“Un nou eveniment de top pentru neurologia romaneasca, Scoala Doctorala de Neurostiinte va reuni la Cluj Napoca, in perioada 21-22 februarie 2019, elite ale neurologiei mondiale intr-o ampla dezbatere tematica, menita sa aduca in prim plan cele mai recente rezultate obtinute in domeniul cercetarii stiintifice medicale din domeniul neurologiei. Cu aceasta ocazie, se va pune un accent deosebit pe “Actiunea prioritara pentru tratamentul interventional al AVC”, program al Ministerului Sanatatii. (…)

In cadrul evenimentului de la Cluj-Napoca vor fi prezenti peste 200 de medici neurologi si speakeri de top din tari precum SUA, Austria, Germania, Israel, Elvetia, Ungaria, Italia si Romania. Aceasta ampla manifestare va include si o sesiune speciala, joi, 21 februarie, ora 15, Sala Multimedia Auditorium a UMF Iuliu Hatieganu din str. Victor Babes, Nr 8 din Cluj Napoca, la care va participa Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, presedintele WSO, prof.dr. Michael Brainin, presedintele SSNN si al European Federation of NeuroRehabilitation Societies (EFNR), prof.dr. Dafin Muresanu”, se arata intr-o informare transmisa, miercuri, de organizatorii evenimentului.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1