Sorina Pintea: Controalele in maternitati au inceput; se verifica daca procedurile si protocoalele de dezinfectie sunt conforme

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a anuntat marti ca au inceput controalele la maternitati, unde se verifica, printre altele, daca procedurile si protocoalele de dezinfectie sunt conforme, informeaza AGERPRES.

“Cred ca au inceput de ieri (controalele in maternitati – n.r.). Ordinul a ajuns la Directiile de Sanatate Publica, depinde acum de fiecare DSP cum se organizeaza, dar controlul a inceput”, a declarat Pintea, cu ocazia lansarii unei campanii de vaccinare.

Ea a explicat ca inspectorii Directiilor de Sanatate Publica judetene merg in fiecare maternitate din fiecare judet, din sectorul public sau privat, si evalueaza o grila de indicatori pe care a stabilit-o inspectia Ministerului Sanatatii.

“Sunt niste indicatori pe care specialistii i-au stabilit dupa care se evalueaza ceea ce se intampla intr-o maternitate. De asemenea, se verifica daca s-au facut auto-controale, daca procedurile si protocoalele de dezinfectie sunt conforme, daca in momentul in care s-a constatat ca exista infectii asociate actului medical s-au luat masurile corespunzatoare, daca se utilizeaza produsele de unica folosinta. De asemenea, se verifica foile de observatie, astfel incat sa se poata depista posibilele infectii asociate actului medical nedeclarate”, a spus Pintea.

Ministerul Sanatatii a demarat controalele dupa ce 45 de bebelusi nascuti la maternitatea Giulesti au fost infectati cu stafilococ auriu, iar mai multi angajati ai unitatii medicale au fost depistati ca purtatori sanatosi ai stafilococului auriu.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1