Sorina Pintea despre motiunea simpla: A fost un exercitiu democratic

PNL

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat luni la Parlament, dupa dezbaterea motiunii simple pe sanatate, ca a fost un exercitiu democratic, un drept pe care Opozitia l-a aplicat, informeaza AGERPRES.

“Nu cred ca este vorba despre presiune politica, este vorba despre un drept pe care Opozitia l-a aplicat in acest moment, de a depune o motiune simpla. Eu ma bucur pentru ca am reusit de la tribuna Parlamentului sa argumentez activitatea mea din ultimele trei luni si activitatea Guvernului de la preluarea guvernarii pe program de guvernare pe zona de sanatate. A fost un exercitiu democratic, nu l-am considerat deloc deranjant, dimpotriva, cred ca este in regula sa trecem prin astfel de lucruri”, a spus Pintea.

Ea a spus ca are parte de tot sprijinul presedintelui PSD, Liviu Dragnea.

Ministrul Sanatatii a spus ca intalnirea de marti dintre premierul Viorica Dancila si reprezentantii sindicalistilor din sanatate ar putea duce la evitarea grevei anuntate in sistem.

“Astazi a fost prima zi de negocieri, am consemnat-o ca atare. Eu cred ca lucrurile vor sta altfel dupa discutia de maine de la premierul Romaniei. Dupa cum stiti, sindicatele sunt invitate maine la ora 10.00 la Guvern pentru a discuta propunerile pe care deja le-au transmis primului ministru dupa intalnirea care au avut-o cu mine la MS. Pe de alta parte, pe biroul premierului se afla propunerile managerilor de spitale. Eu cred ca intalnirea de maine va clarifica anumite lucruri si atunci dupa intalnire vor putea spune daca mai raman sau nu in greva. Eu pot sa va spun ca propunerile sindicatelor coincideau in mare parte cu propunerile managerilor de spitale. Prin urmare, se va discuta foarte serios despre aplicarea acestor masuri”, a spus Pintea.

Intrebata daca se poate evita greva, Sorina Pintea a raspuns: “In primul rand, se poate evita pentru ca una dintre cerintele sindicatelor a fost rezolvata, adica am demarat negocierea privind contractul colectiv de munca, negociere care a fost suspendata in urma cu opt luni. Este primul pas”.

Motiunea simpla pe Sanatate depusa de PNL la Camera Deputatilor a fost dezbatuta luni, iar miercuri se va da votul final.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1