septembrie 28, 2021

Sorina Pintea: Este nevoie continua de educare, informare si preventie in domeniul oncologic

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, considera ca este o nevoie continua de educare, informare si preventie in domeniul oncologic avand in vedere ca una dintre principalele cauze de deces in intreaga lume ramane cancerul, informeaza AGERPRES.

“Cancerul ramane una dintre principalele cauze de deces din intreaga lume. De aceea este nevoie continua de educare, de informare si preventie in domeniul oncologic. Avem foarte multe de facut, dar cel mai important este ca fiecare dintre noi sa constientizeze necesitatea unui efort comun, a unui parteneriat pentru sustinerea sanatatii femeii din Romania”, a declarat ministrul, luni, la ceremonia de iluminare in roz a cladirii Ateneului Roman, organizata de Fundatia Renasterea cu ocazia Zilei nationale de lupta impotriva cancerului de san.

Potrivit ministrului Sanatatii, in Romania se inregistreaza anual aproximativ 9.000 de cazuri de cancer la san.

“Din nefericire, in tara noastra se inregistreaza anual 9.000 de cazuri de cancer la san. Mai sunt si 3.000 de decese, pentru ca peste 50% se depisteaza intr-un stadiu foarte avansat – 3 sau 4. Suntem sotii, mame, fiice, ne gandim intotdeauna la cei din jur si nu la noi. Dar cred ca o ora pe care o petrecem in cabinetul medicului ne poate salva viata. Trebuie sa avem grija de noi. Vreau sa va asigur ca aveti un partener loial in Ministerul Sanatatii”, a spus Sorina Pintea.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2