Sorina Pintea: In acest an au plecat mai putini medici din tara, iar multi se intorc din strainatate

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat joi ca anul acesta fata de anii anteriori au plecat mai putini medici in alte tari, iar in ce priveste revenirea medicilor in tara, cei mai multi se intorc din Anglia si din Franta, informeaza AGERPRES.

Intrebata daca dupa majorarile salariale din acest an s-au intors medici in Romania, ministrul a raspuns ca sunt multi medici care solicita informatii, insa acestia vor sa revina majoritatea in centrele universitare si mai putin in orasele mici.

“Eu pot sa va spun ca au plecat mai putini (medici n.r.), adica in 2016 Centrul de resurse umane a eliberat in jur de 3.000 de certificate de conformitate, necesare pentru munca in strainatate, iar anul acesta, pana in luna noiembrie, s-au eliberat 2.100 de certificate de conformitate. Nu stim daca toti cei care au ridicat aceste certificate de conformitate pleaca sa munceasca si in afara.

Dar pot sa va spun ca de venit sunt multi care solicita informatii, din pacate marea majoritate isi doresc sa revina in centrele universitate, nu-si doresc sa vina inclusiv in orasele mici sau in orasele din judetele Romaniei. Foarte putini care vor in orasele mici, dar sunt judete unde au venit pana la 11 medici din strainatate. (…) Sunt judete unde au venit 18, pot sa va spun ca au venit foarte multi medici din Anglia, apoi urmeaza Franta, din Germania mai putin”, a spus Sorina Pintea, la Realitatea Tv .

Ministrul Sanatatii a mentionat ca judetele in care este cea mai mare nevoie de medici sunt: Tulcea, Braila, Galati, Giurgiu, Calarasi, Teleorman, Dambovita si Prahova.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *