Sorina Pintea: Iohannis nu cunoaste realitatea din Sanatate; nu inteleg ce criterii a folosit pentru a premia spitalele

Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele Klaus Iohannis nu cunoaste realitatea din sistemul de sanatate si ar trebui sa fie mai atent la consilieri, a declarat marti, la Brasov, ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, ea adaugand ca nu intelege care sunt criteriile pe care seful statului le-a folosit pentru a premia spitalele, informeaza AGERPRES.

„In primul rand nu inteleg care sunt criteriile pe care domnul presedinte le-a folosit pentru a premia spitalele, ar trebui sa fie un pic mai atent la consilieri, pentru ca vad ca nu cunoaste realitatea”, a declarat Pintea, raspunzand unei intrebari privind demersul sefului statului de a decora spitalul din Constanta.

In ceea ce priveste declaratiile presedintelui ca ministrul Sanatatii ar fi pornit mai degraba o campanie de imagine prin spitale, Pintea a afirmat ca si predecesorii ei au facut acest lucru, insa nu l-au deranjat, acestia fiind de alta culoare politica.

„Aceste campanii – cum le spune dansul – au fost facute si de predecesori de-ai mei, e adevarat si de alta culoare politica, si atunci le-a apreciat. Dansul spune ca stie realitatile din spitalele publice, atunci inseamna ca intelege demersul meu. Cred ca revoltator este ca dansul afla abia acum ca avem probleme in sistemul de sanatate, avem probleme in sistem si cred ca ar fi trebuit sa ma sustina sa incercam sa le rezolvam. Dupa aceea vorbeste despre programul de guvernare ca nu am facut nimic, poate nu stie, dar salariile s-au majorat (…) avem buget mare pentru investitii, de anul trecut am inceput sa dotam spitale”, a spus Pintea.

Aceasta a subliniat ca a atras la bugetul ministerului 186 de milioane de euro din fonduri europene pe proiecte retrospective, iar in ceea ce priveste spitalele regionale, pentru cel din Iasi, pentru care nu exista bani europeni suplimentari, s-a facut etapizare si „urmeaza hotararea de Guvern”.

„Fonduri europene – vom folosi ceea ce avem pentru spitalele regionale – 150 de milioane de euro. O rog pe doamna Corina Cretu sa-l informeze pe domnul presedinte despre intalnirea pe care am avut-o in biroul premierului, cand am discutat foarte clar ca nu exista bani suplimentari pentru spitalele regionale, sa etapizam, sa mergem in etapa a doua, urmatoare, de finantare. Saptamana trecuta, comisia interministeriala a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru spitalul regional Iasi.

Urmeaza hotararea de Guvern si trimiterea la Bruxelles. Noi facem pasi inainte, nu ne oprim. Tot pe fonduri europene – 26 de contracte pentru reabilitarea unitatilor de primiri urgente semnate, 150 de ambulatorii – proiecte care ar fi trebuit depuse in 2014, 2016 – nu au fost depuse, spitalele au achizitionat si ministerul Sanatatii, Sorina Pintea, asa cum se pricepe ea, impreuna cu ministerul Dezvoltarii, a depus cereri de finantare pe proiecte retrospective si, la sfarsitul lunii decembrie, au intrat in cont 186 de milioane de euro, bani care ar fi trebuit sa intre atunci”, a mai afirmat ministrul Sanatatii.

Presedintele Klaus Iohannis considera „revoltator” faptul ca ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, „a pornit o campanie mai degraba de imagine decat una de informare prin spitalele din tara”.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole