Sorina Pintea: Ma voi intalni marti cu sindicatele pentru a vedea care sunt problemele pe care ei le identifica

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a anuntat ca va avea o intalnire, marti, cu sindicatele din domeniu pentru a vedea care sunt problemele pe care reprezentantii acestora le identifica, adaugand ca nu exista, din punctul sau de vedere, motive de nemultumire, informeaza AGERPRES.

„Am vorbit (…) cu sindicatele pentru ziua de maine, pentru a vedea exact care sunt doleantele si care sunt problemele pe care ei le identifica referitor la ceea ce doresc sa faca in viitor. Eu cred ca nu sunt motive de nemultumire, pentru ca salariul creste conform legii, in graficul stabilit, pentru ca exista niste avantaje salariale pe care salariatii din sanatate le au in acest moment. Dar vom avea o discutie si vom vedea exact care sunt intentiile lor. De altfel, suntem in plin proces de negociere a contractului colectiv de munca, proces care a inceput anul trecut si pe care noi dorim sa-l continuam”, a declarat Pintea intr-o interventie telefonica la Digi tv.

Referitor la situatia medicilor care au plecat din tara, ministrul Sanatatii a sustinut ca are incredere ca „lucrurile vor intra in normal”. Pintea a adaugat ca programul de dotare a spitalelor va continua.

„Noi am facut niste evaluari, dar anul trecut, de la 1 martie, s-au majorat salariile. (…) Concomitent, am inceput dotarea spitalelor, pentru ca, este adevarat, medicul nu este stimulat doar de salariul mare pe care il primeste, are nevoie si de aparatura pentru a putea munci. (…) Eu cred ca roadele vor incepe sa se arate. De altfel, asa cum declaram anul trecut, am primit inclusiv pe mailul personal nenumarate solicitari de informatii referitoare la modul in care s-ar putea ca unii sa revina in tara.

Totodata, am mai spus ca foarte multi si-ar dori sa revina in centrele universitare, in spitalele mari, dar noua ne lipsesc medicii preponderent in zonele urbane, orase mici si zona rurala. (…) Am incredere ca lucrurile vor intra in normal. (…) Lucrurile mari se fac pas cu pas. Din pacate, pasii cu inceput destul de tarziu sa se faca, dar fiecare pas marunt este un pas inainte”, a mai spus Sorina Pintea.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2