Sorina Pintea, manager TBC: “Spitalul va avea cea mai inalta categorie din judet si vom primi mai multe fonduri”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Reprezentantii Spitalului de Pneumoftiziologie Baia Mare doresc ca unitatea spitaliceasca pe care o conduc sa primeasca mai multe fonduri. In acest sens, oficialii au de gand sa parcuga toate demersurile necesare pentru ca spitalul sa fie incadrat intr-o categorie mai buna.

“Sunt cinci categorii, de regula spitalele de boli cornice sunt in ultima categorie, ceea ce afecteaza foarte mult la finantare. Noi ne-am dotat foarte bine cu aparatura, avem medici competenti si consideram ca ne putem incadra la nivelul 2M, fiind un nivel foarte inalt. Din cele opt conditii pe care trebuie sa le indeplinim, doar doua ne-au ridicat probleme.

Primul criteriu pe care nu il indeplinim era acela ca un procent de 20% din bolnavii internati sa fie din alte judete. Noi avem internate doar 11, 3 % persoane din afara judetului Maramures, insa ne vom conforma pana la sfarsitul anului. Un al doilea criteriu pe care nu il indeplinim este acela legat de cercetare stiintifica. Pentru a respecta acest criteriu, categoric ca am fortat, astazi semnam un parteneriat cu Facultatea de Medicina Iuliu Hatieganu din Cluj”, a precizat Sorina Pintea, manager Spital TBC Baia Mare.

Fisa de evaluare, mai exact propunerea pe proprie raspundere a Spitalului de Pneumoftiziologie Baia Mare, a fost deja depusa la Directia de Sanatate Publica Maramures.

“DSP trebuie sa trimita la Ministerul Sanatatii fisele de evaluare pana in data de 9 mai. Daca Ministerul accepta acest lucru, si nu vad de ce nu ar accepta, spitalul nostru va avea cea mai inalta categorie din judet si evident aceasta categorie aduce cu sine mai multe fonduri” a adaugat Sorina Pintea.

Andreea FAT

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2