septembrie 26, 2021

Sorina Pintea: Meseria de medic inseamna multa responsabilitate, dar, in primul rand, dragoste pentru semeni

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Meseria de medic inseamna multa responsabilitate, dar in primul rand dragoste pentru semeni, a afirmat marti ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, in mesajul transmis de Ziua Internationala a Medicului, relateaza Agerpres.

“Transmit astazi salutul si respectul meu medicilor, acestor profesionisti care isi dedica viata pacientilor si nu se opresc niciodata din studiu, din a sti mai mult. (…) Si pentru ca 1 octombrie este si ziua in care incepe un nou an universitar, urez viitorilor medici si profesorilor care ii indruma mult succes si putere de munca. Tinerilor care ne urmeaza vreau sa le amintesc ca meseria de medic inseamna multa responsabilitate, dar, in primul rand, dragoste pentru semeni. La multi ani!”, a transmis ministrul.

Sorina Pintea a precizat ca sanatatea nu are culoare politica, iar investitiile sunt realizate in toate zonele tarii, astfel incat intreaga populatie sa beneficieze de un acces mai bun la servicii medicale de calitate.

“Guvernul Romaniei a inteles nevoile sistemului sanitar si ale profesionistilor acestui domeniu si, in ultimii doi ani, a luat mai multe masuri importante in cadrul Programului de guvernare in care si-a asumat Sanatatea, ca domeniu prioritar. An de an, bugetul Sanatatii a fost majorat si, dupa ce anul trecut au crescut salariile medicilor si asistentilor medicali la nivelul anului 2022, anul acesta Guvernul a alocat un buget istoric pentru investitiile in Sanatate, de peste 6 ori mai mare, astfel incat sa fie create conditiile necesare pentru a putea lucra in conditii profesioniste si a oferi pacientilor un act medical de calitate. Sunt investitii importante in Sanatate pe care ni le-am asumat si le realizam. Sanatatea nu are culoare politica, iar investitiile sunt realizate in toate zonele tarii, astfel incat intreaga populatie sa beneficieze de un acces mai bun la servicii medicale de calitate”, a sustinut Pintea.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2