Sorina Pintea: Ministerul Sanatatii va lansa un proiect-pilot destinat sectiei postliceale sanitare Baia Mare

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Ministerul Sanatatii va lansa un proiect-pilot destinat sustinerii sectiei postliceale care functioneaza in cadrul Seminarului Teologic Liceal Ortodox “Sf. Iosif Marturisitorul” din municipiul Baia Mare, a declarat, luni, ministrul sanatatii, Sorina Pintea, prezenta la deschiderea noului an scolar in unitatea educationala, informeaza AGERPRES.

“Ne gandim sa facem aici, in Maramures, un proiect-pilot, in care Ministerul Sanatatii sa ia sub tutela o parte din invatamantul sanitar si sa incercam sa formam viitoare cadre medicale cu adevarat foarte bine pregatite(…)Am revenit in Baia Mare cu gandul de a schimba ceva pentru ca noi, Ministerul Sanatatii putem sa investim, sa majoram salarii, dar daca nu avem resursa umana bine pregatita, calitatea actului medical nu este cea care ne-o dorim cu totii”, a declarat Sorina Pintea.

Ministrul Sanatatii a precizat, pentru AGERPRES, ca fostul liceu sanitar din Baia Mare fost recunoscut in nord-vestul Romaniei drept unul performant.

“Era un liceu de prestigiu al judetului Maramures, liceul sanitar, al regiunii de Nord, pregatea viitorii asistenti medicali, viitori medici. Din pacate, nu cunosc motivele schimbarii, dar a ajuns un liceu de stiinte ale naturii, avand clase postliceale in domeniul sanitar, fara locuri bugetate, fapt inadmisibil pentru un oras ca Baia Mare, pentru judetul Maramures. (…) Am venit, astazi, in Baia Mare pentru deschiderea anului scolar la fostul Liceu Sanitar care din anul 2014 a fuzionat cu Seminarul Teologic, de altfel o fuziune foarte buna. Religia are grija de suflet, iar viitorii nostri asistenti medicali au grija de trup”, a spus Sorina Pintea.

Ministrul Sanatatii i-a indemnat pe elevi sa acorde timp indelungat pregatirii teoretice si practice pentru a deveni buni profesionisti.

La randul sau, inspectorul sef al Inspectoratului Scolar Judetean Maramures, Ana Moldovan, a apreciat dorinta elevilor care au ales clasele de invatamant postliceal sanitar din Baia Mare, elevii care ar putea deveni viitoare cadre medicale din sistemul medical public sau privat din judetul Maramures.

Conform unui profesor coordonator al sectiei postliceale sanitare din Baia Mare, majoritatea elevilor absolventi se indreapta spre facultatile de medicina sau devin angajati ai unor spitale publice sau private din judetul Maramures.

Leontin CUPAR, AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

1 Comment

  1. [PYSTY}

    degeaba daca nu se pot angaja aistentii medicali fara sa dea mita!!!!!!! Mita se da si se ia …de la revolutie incoace nonstop…la ANGAJARILE DIN SISTEMUL SANITAR !!!!!

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2