Sorina Pintea: Ne-am pregatit pentru desfasurarea Rezidentiatului; sunt scoase la concurs 5.415 de locuri

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Peste 5.000 de locuri sunt scoase la concurs, in acest an, la examenul de Rezidentiat, la solicitarea Ministerului Sanatatii fiind aprobata de catre Guvern majorarea cifrei de scolarizare de la 4.000 la 5.415, potrivit Agerpres.

„Ne-am pregatit pentru desfasurarea Rezidentiatului. Anul acesta am crescut numarul locurilor si posturilor scoase la concurs si am corelat numarul acestora cu necesarul de medici pe fiecare specialitate. Am suplimentat locurile pe specialitati deficitare, ca de exemplu epidemiologie si medicina de familie, pentru ca avem un deficit de medici epidemiologi in spitale, dar si de medici de familie in zonele rurale”, spune ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, intr-un comunicat transmis vineri AGERPRES.

Potrivit acesteia, in 2018 se inregistreaza cel mai mare numar, din ultimii ani, de absolventi ai universitatilor de medicina si farmacie care s-au inscris la concurs. „Avem un record de inscrisi din ultimii ani. Dupa o analiza, am constatat ca, alaturi de cresterea numarului de locuri, ultimele masuri din programul de guvernare pe care le-am aplicat, si ma refer aici la cresterea salariilor medicilor si programul de dotare cu echipamente medicale al spitalelor, au facut ca medici care s-au indreptat spre alte domenii, ca de exemplu industria farma, sa doreasca sa lucreze in unitatile sanitare”, a aratat Sorina Pintea.

Pentru concursul de Rezidentiat, care este organizat de MS duminica, s-au inscris 8.419 tineri medici in domeniile medicina, medicina dentara si farmacie. Concursul se va desfasura in sase centre universitare: Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara. De asemenea, concursul va avea aceeasi metodologie de organizare, tematica si bibliografie ca anul trecut.

In acest an, cei 8.419 tineri medici, absolventi ai universitatilor de medicina si farmacie, vor concura pe 5.415 locuri si posturi. Dintre acestea, 4.730 de locuri/posturi sunt pentru medicina, 406 – pentru medicina dentara, 225 pentru farmacie si 54 pentru ministere cu retea sanitara proprie.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2