Sorina Pintea: Nu putem dezvolta doar medicina de familie si sa lasam spitalele in paragina

home camp2
home camp2
home camp2

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat, marti, cu ocazia unei vizite in judetul Vaslui, ca investitiile in spitale trebuie sa se efectueze in paralel cu dezvoltarea medicinei primare, informeaza AGERPRES.

“Populatia noastra este imbatranita, nu putem dezvolta doar medicina de familie si sa lasam spitalele in paragina, pentru ca aceste lucruri trebuie sa le facem in paralel. Anul trecut, a inceput cresterea finantarii pentru medicina de familie, anul acesta a mai crescut cu 25% si in plus, exista un grant pe care Guvernul Romaniei il va accesa, un imprumut al Bancii Mondiale, pe indicatori de rezultat, pentru medicina de familie, medicina comunitara si eficientizarea cheltuielilor in Sanatate, dar trebuie sa mergem in paralel, pentru ca acestea sunt realitatile. Populatia nu a avut acces la medicina de familie atat cat ar fi trebuit, nu exista o preventie adecvata si atunci, am ajuns la un nivel in care trebuie sa investim in ambele parti”, a afirmat Sorina Pintea.

Ministrul Sanatatii a precizat ca, pe axa POR, s-au semnat 150 de proiecte cu finantare europeana pentru reabilitarea ambulatoriilor, iar pentru cele 15 spitale judetene este in derulare, fiind contracte semnate cu Compania Nationala de Investitii.

“Sunt proiecte depuse pe eficienta energetica si sunt 37 de extinderi unitati de primiri urgente, contracte semnate, in implementare, plus inca doua unitati de primiri urgente, Oradea si Brasov, cu finantare guvernamentala Banca Mondiala”, a spus Sorina Pintea.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *