Sorina Pintea: Nu trebuie ca pacientii sa fie plimbati intre spitale

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, si secretarul de stat din MAI Raed Arafat fac apel la managerii spitalelor din subordinea MS pentru o mai buna coordonare si o reactie rapida in cazul transferului interclinic al pacientilor critici, informeaza AGERPRES.

Sorina Pintea a afirmat ca trebuie gasite solutii pentru evitarea disfunctionalitatilor, astfel incat pacientii sa nu fie plimbati intre spitale.

Potrivit unui comunicat de presa, ministrul Sanatatii s-a intalnit miercuri cu reprezentantii Departamentului pentru Situatii de Urgenta, cei ai Centrului Operativ pentru Situatii de Urgenta (COSU) si managerii spitalelor aflate in subordinea Ministerului Sanatatii. La intalnire au fost invitati sa participe si reprezentantii ASSMB.

“Vreau sa gasim impreuna solutii pentru evitarea disfunctionalitatilor. Nu trebuie ca pacientii sa fie plimbati intre spitale. Pentru un pacient critic orice secunda conteaza si inseamna o sansa in plus la viata. Avem cazuri in care pacientul grav nu este preluat din cauza faptului ca medicul de garda nu doreste. Se creeaza astfel sincope si intarzieri care pot sa devina vitale”, a declarat ministrul Pintea in timpul intalnirii, conform sursei citate.

Totodata, Pintea a subliniat faptul ca raportarea paturilor libere la Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenta (COSU) este obligatorie.

Pe de alta parte, ministrul Sanatatii a fost de acord cu punctul de vedere sustinut de managerii unitatilor sanitare de urgenta privind necesitatea unor spitale de suport care sa preia pacientii stabilizati si care necesita tratament un timp indelungat, pentru ca spitalele de urgenta sa poata elibera locurile pentru alti pacienti.

De asemenea, ministrul Sanatatii a declarat ca analizeaza posibilitatea ca in cadrul programelor MS – Actiuni Prioritare sa fie alocate unitatilor sanitare care trateaza urgente grave sume suplimentare dedicate pacientilor care necesita un timp mai mare de tratament.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1