Sorina Pintea s-a intors la Spitalul Judetean Baia Mare: „Sunt mandra sa fiu managerul acestui spital”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Sorina Pintea s-a intors in functia de manager al Spitalului Judetean de Urgenta „Dr. Constantin Opris” Baia Mare dupa perioada de un an si noua luni petrecuta in fruntea Ministerului Sanatatii.

Aceasta a declarat ca este mandra sa fie managerul spitalului si ca este locul in care si-a dorit cu adevarat sa se intoarca.

„Este locul in care mi-am dorit cu adevarat sa ma intorc, sunt mandra sa fiu managerul acestui spital, sa putem avea impreuna grija de sanatatea maramuresenilor si a baimarenilor, sa fim aproape de comunitate, cred ca asta este cel mai important, sa cunoastem nevoile pacientilor, sa cunoasca ceea ce se intampla intr-un spital, pentru ca si respectul fata de personalul medical este foarte important. Si noi suntem oameni si noi avem griji, probleme si suntem aici pentru a putea avea grija si de ceilalti”, a declarat Sorina Pintea, intr-o conferinta de presa.

In ceea ce priveste perioada in care a fost ministru, Sorina Pintea a punctat ca a fi un bun ministru al Sanatatii inseamna sa iubesti in primul rand oamenii.

„Vreau sa va spun ca este greu sa explic ce am realizat in acea perioada, un an si noua luni de mandat in fruntea Ministerului Santatii, dar pot sa va spun, foarte pe scurt, ca pentru mine si pentru Guvernul din care am facut parte nu a avut culoare politica si asta s-a vazut din repartitia fondurilor de investitii, de exemplu, pentru ca aici au fost o gramada de discutii. Repartitia acestor fonduri s-a facut in functie de necesitatile fiecarei regiuni de dezvoltare in parte, de necesitatile dezvoltarii de servicii medicale din fiecare zona din Romania.

Poate cel mai important lucru cu care am ramas de la minister este relatia cu pacientii. Vreau sa va spun ca numarul mesajelor pe care le primeam in perioada cand eram ministru nu s-a injumatatit, nu s-a diminuat, dimpotriva, primesc aceleasi mesaje de la pacienti, care imi cer sfaturi si pe care incerc sa-i ajut inclusiv din aceasta postura.

Sa fii un ministru bun al Sanatatii inseamna sa iubesti in primul rand oamenii, cred ca este conditia esentiala, sa iti pese de oameni. Discutam despre sistem, dar sistemul suntem noi si cred ca a transfera personalului empatia noastra, a celor de la conducere, e un lucru foarte important”, a explicat managerul Spitalului Judetean.

Sorina Pintea a mai mentionat ca investitiile realizate in aparatura medicala la spitalele din judet in timpul mandatului sau au insemnat cam cat s-a facut in aproape 30 de ani la un loc.

„Sunt niste realizari pe care le-am facut anul acesta, dar in fara afara de asta, vreau sa va spun ca investitiile in judetul Maramures in aparatura medicala au fost cam cate au fost in cei 30 de ani la un loc – spitalele din Borsa, Viseu, Sighet -, pentru ca este foarte important ca pacientul din fiecare zona a judetului sa poata sa fie tratat corespunzator, iar la Spitalul Judetean sa ajunga cazurile cu adevarat complexe. Tine cont de confortul pacientului, confortul familiei, apartinatorilor, care trebuie sa fie alaturi de pacient”, a adaugat fostul ministrul al Sanatatii.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. Doru

    Este locul ei mai bine de unde sa fure comunista asta …ninic nu ai facut la minister decat ca ai furat pentru Dragnea si Dancila …Marioneta si sluga PSD . Fugi de aici … mai un pic si pleci si conducerea spitalului ..

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2