Sorina Pintea: Salariile personalului medical au ajuns la un nivel decent, nu mai este nevoie ca pacientii sa le completeze veniturile

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat vineri ca salariile personalului medical au ajuns la un nivel decent si ca “nu mai este nevoie ca pacientii sa le completeze veniturile”, iar initiativa de a trimite in spitale “pacienti sub acoperire” nu este o “vanatoare de vrajitoare”, ci o actiune menita sa determine respectarea legii, informeaza AGERPRES.

“Am spus-o foarte clar – nu este o vanatoare de vrajitoare, nu terorizam pe nimeni, pur si simplu vrem sa se respecte legea. Suntem sistemul public de sanatate, in care statul roman investeste: anul trecut – majorarea salariala, anul acesta – dotarea cu echipamente medicale. Nu cred ca mai putem vorbi despre conditionarea directa sau indirecta a actului medical (…) Eu sper sa schimbam mentalitati. Salariile personalului medical au ajuns la un nivel decent, astfel incat nu mai este nevoie ca pacientii sa le completeze veniturile”, a afirmat Sorina Pintea.

Aceasta a mentionat ca a avut discutii cu corpul medical inainte de a lua decizia de a trimite “pacienti sub acoperire” in spitale si ca nu a simtit ostilitate din parte medicilor cu care s-a consultat.

“De altfel, nu am simtit ostilitate la 90% din medicii cu care am povestit si cu care am discutat acest lucru. Va imaginati ca in momentul in care ministrul Sanatatii ia o decizie adaptata strategiei anticoruptie, nu o face nediscutand cu corpul medical inainte. Deci, am avut aceste discutii”, a precizat Sorina Pintea.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *