Sorina Pintea: Salariile personalului medical au ajuns la un nivel decent, nu mai este nevoie ca pacientii sa le completeze veniturile

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat vineri ca salariile personalului medical au ajuns la un nivel decent si ca “nu mai este nevoie ca pacientii sa le completeze veniturile”, iar initiativa de a trimite in spitale “pacienti sub acoperire” nu este o “vanatoare de vrajitoare”, ci o actiune menita sa determine respectarea legii, informeaza AGERPRES.

“Am spus-o foarte clar – nu este o vanatoare de vrajitoare, nu terorizam pe nimeni, pur si simplu vrem sa se respecte legea. Suntem sistemul public de sanatate, in care statul roman investeste: anul trecut – majorarea salariala, anul acesta – dotarea cu echipamente medicale. Nu cred ca mai putem vorbi despre conditionarea directa sau indirecta a actului medical (…) Eu sper sa schimbam mentalitati. Salariile personalului medical au ajuns la un nivel decent, astfel incat nu mai este nevoie ca pacientii sa le completeze veniturile”, a afirmat Sorina Pintea.

Aceasta a mentionat ca a avut discutii cu corpul medical inainte de a lua decizia de a trimite “pacienti sub acoperire” in spitale si ca nu a simtit ostilitate din parte medicilor cu care s-a consultat.

“De altfel, nu am simtit ostilitate la 90% din medicii cu care am povestit si cu care am discutat acest lucru. Va imaginati ca in momentul in care ministrul Sanatatii ia o decizie adaptata strategiei anticoruptie, nu o face nediscutand cu corpul medical inainte. Deci, am avut aceste discutii”, a precizat Sorina Pintea.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2