Sorina Pintea spune ca va continua vizitele in spitale

Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat luni ca va continua sa mearga in control in spitalele din tara, dar si in cele din Capitala, informeaza AGERPRES.

„Ma gandeam ca voi merge in continuare, cu siguranta voi face acest lucru. Am fost si in spitale mici”, a spus demnitarul la B1 Tv.

Pintea a afirmat ca va vizita inclusiv spitalele din Capitala, desi acestea sunt in perioada de evaluare.

„Se incheie curand (n.r. – perioada de evaluare), dar nu inseamna ca pe aceasta perioada a evaluarii nu le voi vizita. Ma refer aici la toate spitalele din Capitala. Programul meu de vizite va continua. Nu este o chestiune de campanie, nu este o chestiune de imagine. Pur si simplu trebuie sa intram odata in normalitate, toleranta zero la mizerie”, a afirmat reprezentanta MS.

In opinia sa, din cauza mizeriei exista probleme cu infectiile intraspitalicesti, dar si din cauza ca nu se respecta anumite reguli si protocoale.

„S-a constatat ca acolo unde se respecta masurile igienico-sanitare numarul infectiilor asociate actului medical este in scadere. Nu exista spitale in aceasta lume fara sa aiba infectii. Spitalul nu este un mediu steril, dar important este sa le raportam si sa incercam sa controlam aceste infectii”, a spus ministrul Sanatatii, care a precizat ca a crescut la 6% procentajul de raportare a infectiilor intraspitalicesti.

Potrivit ministrului, important este ca totul sa se desfasoare corect, conform unor reguli.

„Vrem sa reformam sistemul? Nu stiu ce sa reformez. Nu stiu daca ceea ce avem acum functioneaza. Nu stiu de ce dupa 30 de ani nu ne-am obisnuit ca in spital trebuie sa fie curat, atat, este un lucru foarte simplu. Sau ca lucram in sistemul public pentru pacienti, nu pentru altceva”, a subliniat demnitarul.

Sorina Pintea a precizat ca in calitate de ministru nu face demiteri, ci doar propuneri in acest sens acolo unde sunt gasite nereguli.

„Eu nu fac demiteri, eu propun. Am fost intrebata astazi de ce am propus demiteri. Pentru ca eu ma gandesc ca atunci cat merge un ministru in vizita si vede aceste lucruri, se gandeste, cel putin eu asa m-am gandit, ca s-au epuizat toate caile prin care angajatii pot fi constransi sa isi faca treaba”, a mai sustinut ea.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole