Sorina Pintea: Suntem in pragul unei epidemii de gripa in acest moment

Reclame home 1
Reclame home 1

Romania este in pragul unei epidemii de gripa in prezent, a sustinut, vineri, ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, adaugand ca numarul cazurilor de gripa a depasit, saptamana trecuta, numarul cazurilor estimate si a fost declarata saptamana epidemica, informeaza AGERPRES.

„Suntem in pragul unei epidemii de gripa, avand in vedere ca saptamana trecuta numarul cazurilor de gripa a depasit numarul cazurilor estimate, saptamana trecuta a fost saptamana epidemica. Daca trei saptamani la rand ne confruntam cu acest tip de saptamani (epidemice – n.r.), atunci suntem in epidemie, dar, da, suntem in pragul unei epidemii in acest moment”, a declarat, pentru AGERPRES, ministrul Sanatatii, Sorina Pintea.

Conform raportarilor, saptamana trecuta, numarul cazurilor de infectii respiratorii acute a crescut cu peste 20% fata de nivelul asteptat. In urma acestor date, specialistii au declarat debutul sezonului gripal, determinat de caracterul epidemic al ultimei saptamani.

Specialistii recomanda consultarea medicului de familie pentru simptome care sugereaza gripa si care poate stabili o eventuala indicatie pentru spitalizare; izolarea voluntara la domiciliu a persoanelor care prezinta simptomatologie asemanatoare gripei; respectarea etichetei tusei si stranutului (utilizarea de batiste de unica utilizare sau tuse/stranut la nivelul partii interne a articulatiei cotului); igiena adecvata a mainilor, in vederea reducerii raspandirii virusului, purtarea echipamentului de protectie adecvat (masti, manusi, halate) de catre vizitatori si personalul medical.

De asemenea, se recomanda triajul epidemiologic zilnic in orice tip de colectivitate, inclusiv pentru personalul medico-sanitar si auxiliar, cu scoaterea temporara a celor depistati cu simptomatologie respiratorie.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole