Sorina Pintea: Urmeaza sa promovam un act normativ pentru desfiintarea centrelor de permanenta

Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a anuntat marti, la Slatina, ca vor fi desfiintate centrele de permanenta deoarece au ”eficienta zero”, in conditiile in care a crescut cu 35% numarul prezentarilor la unitatile de primiri urgente din spitale, informeaza AGERPRES.

Sorina Pintea a mentionat ca a realizat o analiza a centrelor de permanenta din tara date fiind tarifele crescute si, in opinia sa, „si responsabilitatea celor care lucreaza acolo ar trebui sa creasca”.

„Facand o analiza la nivelul tarii, numarul prezentarilor in urgenta, fata de aceeasi perioada a anului trecut, a crescut cu aproximativ cu 35%. Ceea ce este strigator la cer, nu ma feresc sa o spun, in conditiile in care, categoric, la numar de cazuri crescute, creste finantarea unitatilor de primiri urgente, creste si finantarea centrelor de permanenta – eficienta zero. Si atunci urmeaza sa promovam un proiect de act normativ in care sa si desfiintam aceste centre, pentru ca in primul proiect era vorba doar de infiintare.

Sunt niste criterii pe care trebuie sa le respecte, niste termene de raportare, marturisesc ca nu le-a urmarit si nu le-a cerut nimeni pana acum. Dar in momentul in care eu am declarat ca avem bani, trebuie sa-i cheltuim eficient, trebuie sa facem si chestia asta. Vom promova proiectul de act normativ, avem situatiile pe care le vom prezenta ca sa justific promovarea acelui proiect, le vom da publicitatii si o sa le vedeti. Dar sunt cifre care ar trebui sa ne dea multora de gandit”, a declarat ministrul.

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a vizitat marti dimineata Spitalul Judetean de Urgenta Slatina, fiind insotita de vicepremierul Paul Stanescu.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole