Sorina Pintea: Va fi intocmita o procedura de aplicare a reglementarilor in domeniul salarizarii

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat marti ca va fi intocmita o procedura de aplicare a reglementarilor in domeniul salarizarii, informeaza AGERPRES.

Ea a participat marti la cursul de perfectionare cu tema: “Noutati in domeniul salarizarii si acordarea sporurilor in sistemul sanitar. Aprobarea si modificarea structurilor unitatilor sanitare”, eveniment la care au luat parte peste 175 de manageri de spital si directori de resurse umane si salarizare din unitatile sanitare din tara.

Cu aceasta ocazie, ministrul Sanatatii a prezentat reglementarile din domeniul salarizarii in sistemul de sanatate.

“Dupa intrarea in vigoare a reglementarilor ce fac obiectul unei ordonante de urgenta care va fi supusa aprobarii in sedinta de Guvern de maine, se creeaza cadrul legal necesar, pentru ca niciun angajat din sistemul sanitar sa nu obtina venituri sub nivelul celor aferente lunii februarie 2018. Insa, pentru ca acest lucru sa se intample, managerii unitatilor sanitare trebuie sa aplice in litera legii toate aceste prevederi. Va fi intocmita o procedura de aplicare a reglementarilor in domeniul salarizarii”, a declarat Sorina Pintea, potrivit unui comunicat al MS.

Timp de doua ore, Sorina Pintea a raspuns intrebarilor celor prezenti la eveniment, clarificand inclusiv situatiile particulare puse in discutie de catre managerii unitatilor sanitare, arata MS.

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *