Sorina Pintea: Vom continua metoda “pacientilor misteriosi” in spitale

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat miercuri, la Timisoara, ca va continua folosirea metodei ”pacientilor sub acoperire” in spitale, pentru a depista neregulile de orice fel, nu doar eventualele cazuri de luare/dare de mita, relateaza Agerpres.

„Continuam. In acest moment avem 14 pacienti ‘misteriosi’. Nu stiu inca ce contin rapoartele pe care ei le-au facut, dar verificam mai multe aspecte, inclusiv curatenia, lucru pe care-l faceam si eu in vizitele inopinate, pentru care din pacate nu am mai avut timp fizic, dar le voi continua”, a afirmat ministrul Sorina Pintea, intr-o conferinta de presa.

Ministrul Sanatatii a mentionat ca in acest fel doreste sa se verifice modul de comportament al personalului, dar si modul in care interactioneaza pacientii si apartinatorii care intra in spital cu personalul medical, pentru ca ambele parti trebuie evaluate si analizate.

„Nu a mai fost nimeni dat afara, pentru ca daca erau cazuri grave, probabil ca mi se raporta imediat. Dar vom continua aceasta chestiune pentru ca, din punctul meu de vedere, daca obligatiile din fisa postului sunt indeplinite, nimeni nu va avea probleme. Actul medical presupune existenta a doua entitati, personalul medical, pacientul, si cel de-al treilea, apartinatorul. Daca nu exista respect reciproc, nu ne putem astepta la nimic, pentru ca de aici pornim”, a mai spus ministrul Sorina Pintea.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2