SOTUL PACALIT, dupa Moliere – Prima premiera a stagiunii la Teatrul Municipal Baia Mare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Teatrul Municipal Baia Mare invita publicul miercuri, 31 octombrie, de la ora 19.00, la SOTUL PACALIT, dupa Moliere, prima premiera a acestei stagiuni.

Spectacolul se joaca cu publicul in sala, regia ii apartine lui Victor Olahut, iar distributia e alcatuita din Dragos Calin, Denisa Blag, Valeriu Doran, Florentina Nastase, Raul Hotcas, Claudia Paunescu, Mircea Gligor, Doru Farte, Diana Podareanu. Scenografia ii apartine lui Mihai Valu, muzica lui Calin Ionce, iar traducerea textului este semnata de Nicolae Weisz.

“O casatorie din interes. O tanara frumoasa si nabadaioasa. Un parvenit social. Un filfizon. O camerista sireata si un postas hatru. Doi parinti depasiti de vremuri. Un apatic, pe post de incurca-lume. O pianista.

In aceasta punere in scena a unui text clasic, vechi de aproape patru secole, intr-o viziune moderna, fiecare personaj aduce la suprafata o tipologie, care-si gaseste ecou in vremurile noastre tulburi.

Scara valorilor a fost rasturnata, iar in varful ei troneaza Banul. Principiile de Cinste, Adevar, Dreptate fac cale intoarsa in tolba prafuita a filosofilor. Suntem prizonierii unei lumi aflate la apogeul minciunii. Un spectacol despre nesiguranta si pierderea ratiunii, in cele din urma, dar si o portie zdravana de comedie la superlativ”, spune Ana Liliana Ilea.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2