SpaceX a lansat cu succes o a doua racheta intr-un interval de trei zile si a recuperat prima treapta a lansatorului

Reclame home 1
Reclame home 1

Compania americana de explorare spatiala SpaceX a lansat cu succes o a doua racheta intr-un interval de trei zile, duminica, si a reusit in cadrul ambelor misiuni sa readuca pe Terra in conditii de siguranta prima treapta de la fiecare dintre cele doua lansatoare spatiale, informeaza DPA, titrat de Agerpres.

Duminica, la ora 20.25 GMT, o racheta Falcon 9 a companiei SpaceX a plasat cu succes 10 sateliti pe orbita joasa a Terrei pentru compania de comunicatii Iridium, dupa ce decolase de la baza militara Vandenberg din California.

La fel cum s-a intamplat si cu ocazia lansarii de vineri, ce a avut loc de la baza spatiala Cape Canaveral din Florida, prima treapta a rachetei Falcon 9 a revenit pe Pamant si s-a plasat cu succes, in urma unei coborari controlate la punct fix, pe o platforma marina.

Compania americana SpaceX, al carei sediu general se afla in California, a folosit pentru prima data o racheta partial reciclata in luna martie cu ocazia lansarii unui satelit.

Rachetele reutilizabile sunt considerate un element-cheie pentru reducerea costurilor asociate zborurilor spatiale, in contextul in care NASA a apelat la companii private pentru a transporta provizii si, in viitorul apropiat, astronauti pe Statia Spatiala Internationala (ISS).

SpaceX doreste, de asemenea, sa devina prima companie din lume care va putea sa organizeze zboruri in spatiu cu pasageri umani la bord.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole