Şpagă la Primărie: Se mişcă lucrurile în dosarul lui Cherecheş. Martorii cheie, audiaţi la Tribunalul Cluj

Reclame home 1
Reclame home 1

Probele din dosarul de corupţie al primarului Cătălin Cherecheş sunt din nou administrate de Tribunalul Cluj, după ce timp de aproape un an şi jumătate cauza a stat pe loc. Pentru termenul de joi, 11 iunie, au fost citaţi mai mulţi martori, care au mai dat declaraţii legate de şpaga luată de edilul băimărean în 2016: Radu Ţolaş, Erika Czigler, Claudiu Orha, Annamaria Somay şi Liviu Bala.

Martorul Liviu Bala a fost citat şi la termenul anterior, din 2 iunie, însă nu s-a prezentat, invocând probleme familiale. Instanţa nu a fost convinsă de temeinicia motivelor pretinse de Bala, fapt pentru care judecătorul i-a cerut să prezinte documente justificative, în caz contrar urmând a fi citat cu mandat de aducere sau chiar amendat. Nu este pentru prima dată în acest dosar când Liviu Bala refuză să se prezinte în faţa magistraţilor. Ani la rând, acesta a amânat să dea declaraţii legate de speţa flagrantului din Primărie, pretinzând că locuieşte în Bucureşti şi nu se poate deplasa la Cluj, deşi făcea adesea drumuri spre Baia Mare.

În ceea ce îl priveşte pe martorul Radu Ţolaş, acesta nu se va prezenta la termenul de joi. Starea sa de sănătate nu îi permite deplasarea. Ţolaş a depus la instanţă acte medicale care adeveresc faptul că i-a fost amputat un picior în urmă cu câteva luni.

Tot în dosarul şpăgii lui Cherecheş, a fost depusă o adresă a DNA Cluj, din care reiese că procurorii anticorupţie nu au procedat la montarea de echipamente tehnice de supraveghere şi înregistrare asupra martorului denunţător Cristian Şpan, iar înregistrările ambientale puse la dispoziţia organelor de urmărire penală de către Şpan nu au fost efectuate de acesta la solicitarea DNA, ci din proprie iniţiativă. În acest fel DNA demontează pretenţiile inculpatului Cătălin Cherecheş, care s-ar fi prevalat de faptul că înregistrările cu discuţii avute de el cu Şpan ar fi fost făcute cu încălcarea legii, respectiv ar fi fost iniţiate de DNA sau de SRI, ceea ce ar fi dus la încălcarea procedurilor.

Vom reveni cu detalii privind declaraţiile martorilor.

Ciprian DRAGOŞ

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. dan

    Daca Tolas are o problema asa de mare, poate fi audiat si de acasa, nu?
    Procurorii pot sa-i ia declaratie acasa, ca de vorbit poate.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole